Katastrofalt dåligt!

Egentligen hade jag absolutr ingen lust att rida idag. Men jag fick ju lov för de är ju ingen annan som gör det åt en. Ska jag rida inne eller ge skogen ett försök. Tänkte att de har ju vart varmt ett tag nu så hade någon liten förhoppnig om att de kanske var bättre underlag. Grusvägen, eller ja på sommaren är de en sådan gick de bra att rida på sen kom jag upp i skogen. Gick bra upp för backen men sen skrek jag rakt ut.

SATANS JÄVLA FÖRBANNADE SKIIT SNÖÖÖÖÖÖ!!!

Va bara att inse, de va inge annat än å vända. Jolly såg inte så bekymrad ut hon undra nog mest vad f-n vi höll på med. De gick inte å sitta på henne för de va som å sitta på en gunghäst så ja fick gott pulsa brevid. Jag va så jävla arg när ja kom ut till vägen. Hästen hon va snäll och gjorde inget speciellt mer än va pigg som vanligt.

De tog en timme att ta sig en liten runda som i vanliga fall skulle ta en halvtimme max..

Kom hem tillslut och red några varv i ridhuset innan stallet fick vara klart för dagen.

Pappa ringde och fråga om ja ville ha våfflor, så de va bara att bege sig ut till Vinäs.

Mora veckan i Halv åtta hos mig är avslutad och Sofia Jemthans stod som vinnare. Grattis till henne. :)


Här kan man snacka dresserad vovve :)


Minnen som alltid finns kvar!

Sitter hemma hos mamma och pappa och har hittat en massa bilder på deras gamla dator.
Flip var rätt liten och vi va ute på promenad och gick förbi Jennys pappa. Sven-Olov röker pipa och han höll på och lekte med Flip och helt plötsligt tar Flip pipan ifrån honom och stoppar den i munnen på detta vis.Min andra bil jag köpte, en renult 19. Då tyckte man att man hade ett vrålåk. haha. Jämtfört med första rishögen man hade, tom så min cykel var dyrare. :PMin andra foderhäst jag hade, måste vart medans jag gick i högstadiet. Jag fick honom när han var 26 år och man tyckte han var gammal då. Han finns än idag och blir i april
38 år.

Efter att jag började gymnasiet och Dandy flyttade hem till Viktioria och Cecilia så började jag rida Goliath, en ponny som en kompis ägde. Tyvärr finns han inte med oss längre.Denna herre vid namn Darth Vader "Flurpa" bodde i samma stall och jag hamnade även på hans rygg och började hjälpa Eliana rida honom. Han finns tyvärr inte heller med oss längre.Spenderat en tid i Tyskland och jobbat med hästar. Hästen närmast, Highlander om ja inte minns fel var närmare 190 i manke med så gudomligt snäll.En gudomligt fin hingst, Life is easy som jag kärade ner mig i under min tid där. Han såldes dessvärre iväg till någon tjej och ja fick glatt vinka Hej då.Hade Malin som inneboende en hel sommar och vi gjorde många galna upptåg :PHar tydligen vart liten en gång i tiden också :)Svårt att tro de om man skulle se lurviga köttbulle ponnyn nu. Men Dennis har en gång i tiden vart i rätt fin form :)Va i Turkiet med Linda och Tin och vi va på båtutflykt. Enda vägen ner från denna grotta var att hoppa. Man fick välja på 2 eller tio meter. Vi gick ner på lägsta först men sen vart de högsta iaf. Snacka om blåmärke ja hade på hela sidan av arslet efter hoppet. Landade lite snett.En häst jag red i Tyskland som tidigare hade ridits utav Malin Bayard.
H&M Wiggens


 
Han skulle med vart jag än skulle.


Fel dag i skallen!

I morse va de sådär segt igen och ta sig ur sängen, men tillslut va de bara ta av sig täcket och bege sig till stallet. Fick stanna till på Statoil och tanka bilen för att inte riskera stopp. De är satans så jävla dyrt med bensin numera. Jag va i stallet i strax över en timme och påväg hem hade de sänkt priset med 15 öre. Jag går bara å väntar på att den ska trilla ner ännu mer, men de lär väl aldrig inträffa.

Longerade hästen idag och hon skötte sig bra. Hade ingeb lust alls att rida då de inte går å rida ut normalt än så länge och ett dressyrpass kändes inte lockade, fast behövande. Men jobb från backen är också bra för damen.

Väl hemma fick jag ett ryck å plocka ihop massa tvätt och diskade bort disken.
Matade min mage och duschade.

Klockan va så pass lagom att ja tog cykeln till jobbet. De tog inte mer än 12 minuter att cykla upp och 10 min hem.
Detta ska bli en rutin.

Ja tycker de är torsdag idag, men så är de ju inte. I morgon är de torsdag!

Sen fredag och ja har förhoppningsvis en middag som väntar. Men jag tror inte på de förens den står där. :P

Fick mig en enorm chock idag. Ja förstår de nog inte än. Livet kan verkligen ta en tvärvändning.


Att flyga fram genom vinden!


Vart finns jag?Ridningen gick bra och hon skötte sig. Lite het men hon lugnade sig bra. Rosanna och Dennis skuttade över hinder och dom skötte sig jätte bra. Vi tog några språng, gick bra men vissa språng va de svårt att ligga kvar och vänta tills ja lättade.

Är i valet och kvalet om ja ska gå och träna eller inte. Tror ja kommit in i nån svacka där allt bara känns tråkigt. Inge roligt och gå dit själv heller.

Tycker de är så tråkigt att man glömms bort bara för att något nytt stiger in i livet!


Tycka synd om mig själv dag!

Vaknade i morse med hjälpa av klockan annars hade ja aldrig vaknat. Va meningen Eva skulle hämta upp mig så skulle jag gå hem från jobbet efter mötet. Kollade ut och såg att de SNÖADE. Men fy fan rent ut sagt. Vi har precis vridit om klockorna till SOMMARTID. Då ska de inte komma mer snö, nu ska den bort!!

Tror ni de blev någon promenad, eh nej. De tappade jag då lusten totalt för.

Precis när ja åkte hemifrån känner jag hur jag får ont i ögat som ja skurit mig i. När de kommer gör det förbenat jäkla ont och man blir halvt blind för ett tag. Trodde att de skulle gå över som de brukar, men de gör jävligt ont fortfarande. Har legat och enbart blundat i en timme för de brukar bli bättre, men inte ens de har hjälpt.Snön vräker ner ute eller gjorde i alla fall då men jag har setat med solglasögon. haha. Blir fruktansvärt ljuskänslig.

Rosanna ska komma upp till stallet strax efter ett och vi ska rida är de tänkt. Får se om de går annars får hon hoppla runt själv i ridhuset.

/ Halvt blind Anna


Huvudvärken från helvetet!Gula ligan rakt igenom!

Har jag vart ut och festat så är de väldigt sällan som jag blir till att må dåligt dagen efter. Men jag vet att jämt två dagar efter får jag en satans till huvudvärk! Idag lika så. Man undrar ju varför man gör såhär mot kroppen egentligen.

Hästen hade en planerad vilodag idag och Sara mockade så fick lite ledigt. Istället sov jag bort fm typ tills ja skulle och jobba.

Halv åtta var jag bokad i soffan för att kolla på Halv åtta hos mig som denna vecka är från Mora.

Ska invänta Big Brother sen är de sängen.

09:00 ska jag infinna mig på jobbet för möte. Vilken lycka på sin lediga dag.


Debuten gick strålande!

Träningstävlingen igår gick kanon, Jolly skötte sig exemplariskt.

Red först 80 cm och vi tog oss runt felfritt. La henne lite i botten på några hinder men hon kändes fin.

I 90 kom de in en kombination och insåg då att jag hade nog aldrig hoppat det med henne. Hon kändes finare och de vart ett jämnare flyt banan runt denna gång. Kombinationen gick galant första gången, den var med två gånger som hinder nummer tre och sista sju. Denna gång lyckades vi få in två galoppsprång. Aja, haha med vi klarade det också. Vi va tydligen inte ensama om det så.

Jolly skötte sig galant och hon ör så snäll att ha med sig. Lastar sig själv och står som ett ljus.När de var färdig ridet s¨var de bara å gasa hemåt och lasta ur och fixa hästen innan ja gaasa hemåt och gjorde mig i ordning för 25 års kalas. Lyckades hitta en gul tunika som ja slängde på mig. En trevlig kväll med mat, alkohol, lekar och en massa dans.

Mindre roligt var det att vakna i morse och tur att ja bara gjorde de sådär för jag hade tydligen inte ställt någon klocka när ja gick och la mig. När ja kommer ut i bilen ser jag på klockan 09:20. Vad i hela tänker jag. Ringer upp Cina och frågar om vi ställt om klokan. Hade jag verkligen noll koll på.

Dagen på jobbet gick rätt fort ändå och de va lite folk i rörelse.

Stämde träff med Annso som va i byn och tog en date på Merlas parkeringen. Så himla tråkigt att man ses så sällan numera.

Ridningen blev inte så avanccerad, inte mer än ut å jogga lite. Tin slängde sen upp mig på Wadesch så red henne i ridhuset en stund, de va drygt om något. Men alltid trevligt att sitta upp på en annan häst med lite mer ridbarhet. Känna på hur de ska kännas och en häst med tänkandet framåt neråt med huvudet. den poängen har Jolly aldrig förstått.. :P

Va ut till Vinäs och bytte tillbaka bil, passade då även på att åka upp och kolla in nytillskottet Felix.Såååå sööt!

Vill så gärna ha hund igen. Men de får vänta ett tag!För första gången på länge..

På vägen ut till Vinäs blev det ett stopp hos Lena och flickorna. Såååååååååååå längesedan som man sett dom, de är så man får skämmas. Men tyvärr räcker ju inte tiden till till allt man vill här i världen.

Ute i Vinäs tände jag ett ljus på Flips grav. Igår var det 7 månader sedan han fick ta sitt sista andetag.Konstigt nog gick jag inte därifrån tårögd. Jag vet att han har de bra nu!


En lördag morgon med massa sol!

Att man aldrig ska kunna sova länge när man väl har sovmorgon. Jag har genom alla tider vart en riktig sjusovare, nu vaknar jag runt åtta. Det kan väl iofs vara skönt de också för hela dagen fösvinner ju inte, men ibland vill man ju bara sova.

Har precis stoppat i mig frukost och ska bege mig ut till Vinäs och byta bil till Subarun så ja kan dra transporten. Ibland önskar eller numera jämt önskar jag att man hade haft en egen bil man kunde dra med.

Tror ja gjorde ett big mistake igår. Tvättade min dunväst men har ingen torktumlare. Men Faster sa att de bara är och skaka så går det ändå. Ja har skakat å skakat å skakat men nja de ser inte så lovande ut. haha. Söker med eld och låga efter en torktumlare. Någon som har en?


Lättat några kilon!

I morse var de bra segt att gå upp må jag säga. Drog inte ner rullgardinen igår när jag la mig för ja tänkte att om ljuset tittar in kanske ja blir piggare. haha. Hjälpte ju inte alls.

Kom upp tillslut i alla fall och vart ute med hästen på en liten jogging runda så att hon fick röra igenom kroppen lite. Känns som de försvunnit en hel del snö i skogen och de gick tom och trava normalt på vissa ställen, om man håller sig i mitten av vägen. Kommer man på sniskan så är risken att man sjunker ner, fick prova på det idag. Trodde vi skulle slå ihjäl oss men kosntigt nog så har de mer kolla på de där fyra benen än vad man tror.

Kutat runt som virriga hönor på stan jag och Linda för att försöka hitta något gult att ha på oss i morgon. Vi gick bet så de bara skriker om de. Undra vad jag ska ha på mig i morgon?

Vart och vägt och mätt in mig för sista gången nu. -3,6 kg slutade det på. Ja vet inte om ja varken är nöjd eller besviken för de känns inte direkt någon skillnad på kroppen. 
Kostrådgivningen har inte gett dessa resultat,  för vi fick ju inga. Kan vara saken att jag bara sluta ätit massa mackor och dragit ner på godis offantligt mycket. Bara att forstätta så då. Plus givetvis fortsätta träna.
  


Min fina prinsessa!

Träningen idag gick strålande bra. Känns så jäkla kul att de går åt rätt håll och att de blir framsteg.

Hoppade lite bana och hon va lugn och väntade bra. Visst hon har temperament men de går att kontrollera nu och hon accepterar att man tar i henne utan att bara börja studsa.I morgon är det fredag och min plan är att vara i stallet vid halv åtta för att hinna åka och handla innan jag ska träffa Linda på stan 10:30.

De kan gå bara ja får arslet ur sängen i tid. :P


Veckans träning än så länge!

Söndag: Pt-duell avslutning. Spinning 45 min.

Måndag: Två hästar ridna. Hann aldrig bli klar till spinningen och sen fastna arslet i soffan.

Tisdag: En häst riden. Ett crossfit pass och 15 min högt tempo på crossen.

Onsdag: En häst riden + 1 timmes spinning.

Och idag är det torsdag.

16:00 ska vi hoppträna med hästarna för Tusse. Sen efter det är de gymmet som gäller.

I morgon tror jag minsann att de blir vila. I alla fall från gymmet, hästen hon måste ridas.

Lördag ska jag köra igenom mitt nya gymprogram riktigt en vända. Plus ridning av hästen.

Söndag: Jobb hela dagen och hästen måste ridas. Efter det tror jag att orken kommer vara slut.


Lever i godislandet!

Idag har det vart en jävla fucking skit dag!

Jag läste något som kommer varenda månad och insåg ännu en gång att man jobbar på fel jobb.

Att skicka ut både FÖRSÄKRING och SKATT på bilen på en och samma månad plus att man har vart hemma och vart sjuk går inte ihop. Undra om man ska börja skita i och betala räkningarna. :P

Det var den Stoclholmsresan det, så FÖRBANNAT JÄVLA TRÅKIGT!!

Har sett fram emot de som bara den. Men man lär väl prioritera antar jag. Bensin och Mat eller Nöjen?

Fick lov att tröstäta årets första glass idag.Spinningen kändes såå lång och ja satt mest och kollade på klockan och vela gå hem. Men de blev gjort i alla fall.

Blev bjuden på 25års kalas på lördag också med temat gult.

Vad fasen har man på sig då?


Käppar i hjulen..

Just nu känns de som jag bara skulle vilja dra täcket över huvudet och gå och lägga mig.

Alla planer går i stöpet och jag är så förbannat less!!!

Fan.


Inlindad i bomull!

Idag är de redan onsdag och snart fredag och sen är de plöstsligt söndagkväll igen. Vart tar veckorna vägen? Iofs så är de ju bra för då blir de de ju sommar fortare. :) Sen vad jag tänkte där behöver nog inte ens nämnas. haha.

Har vart upp till stallet på morgonen och ridit en timmes jobb i ridhuset. Hon kändes fin stundtals, men de är svårt själv. Tin skulle vart med och hjälpt till men Sveis har haft sjukstuga så hon fick stanna inne och kurera barnet.

Hittade i alla fall en sadeljordstunnel, eller snarare fick de lov att bli två för de va rätt korta, så nu jäklar om skaven inte ska läka igen och inga nya uppstå.


Nu är det jag som måste bege mig till jobbet.

19:00 ska ja sitta på spinningcykeln.


Att folk orkar!

Läste en insändare i onsdagens Mora tidning om att någon Östnorsbo har klagat på oss i som rider efter vägen som går längs med älven.

Folk brukar gå där med sina barn och hundar och vill inte trampa i hästskit. Och de va så synd om de som fick sina infarter nerbajsade med hästskiten.

Förr i tiden så var de tydligen mycket folk som körde med travare där och när de hade skitit ja då minsann hade de åkt tillbaka och tagit upp det.

Suck. Vad ska man säga?

Folk har verkligen inget bättre för sig.

Jag har ridit i den byn i närmare 10 år och de är knappt så man möter en människa när man är ute. Knappt någon som rider heller.

Vad finns de att klaga på liksom?!


Man blir ju bara irriterad!

Hjääääääääääärtat, faaaaaaaaaaaaaaaaaattar duuuuu?

Katerina Katerina Katerina.

Jag säger bara de, vad är det för fel på människan?

Jag svär på gud, jag älskar alla. gumman gumman gumman.

Likförbenat kan man inte låta bli och kolla på skiten, aporna i huset liksom.

Ger man sig in i leken får man väl för tusan leken tåla!

I morgon är det tisdag och jag jobbar 7-13. Sen ska jag nog åka och hämta upp mitt presentkort på gymmet och åka och storhandla. Ska åka upp på Granngården och se om ja kan hitta nå jäkla MYRDÖDAR MEDEL efter jobbet också. Linda sa de hade sadeljordstunnlar också, titta lite får man. :) 

                                                                        
                     


Man tager vad man haver!

Fick nys om en huskur om att myror inte tycker om kanel, så ja proppade hålet fullt. Men de hjälpte ju såklart inte!

Känns som att dammsugaren står bra i hallen tills på onsdag då Anticimex kommer.

Ridningen idag var ja vad ska ja säga. Fin häst och underbart väder. Men KATASTROFALT VÄRLDELÖST jävla underlag. Tog en chansning och red upp i skogen. Gick inte alls. Vi fick skritta mestadels och hästarna fick pulsa, visserligen bra. Men men känner sig som en stapplande bambi på hal is. haha.

Märkte idag att Jolly börjat få skav utav sadeljorden. Ingen sadeljordstunnel att tillgå, så då får man fixa med det man har.
De gick detta också. haha. I denna byhåla finns de ju ingenstans och köpa en heller.
Vi kan ju inte se ut såhär på lördag när vi ska tävla!


Oinbjudna gäster!

I morse tänkte jag när klockan ringde att jag skiter i allt, bilen får gott få körförbud för jag orkade bara inte gå upp. Men så jobbigt det hade blivit å vart utan bil så jag fick gott masa mig ur sängen. Tänkte att det där skulle väl gå snabbt så ja kunde åka hem och lägga mig en stund till.

Kommer in med bilen och han kollar lyset, vilket var bra. Vore konstigt annars då de är sprillans nytt. Sen kollade han på slangen vilket inte var bra, de läckte tydligen fortfarande. Sen något som inte ens påpekades på första riktiga besiktningen var oljestickan som för flera år sedan gick av i plasten men som ändå sitter på plats. Bilen gick alltså ite igenom. Fick backa ut igen utan att betala. Tack för de i alla fall.

Ringde upp pappa och svor en fin ramsa. Åkte upp till honom på jobbet så han skulle få kika. Sen meckades de lite och jag åkte till besiktningen igen. Fick samma gubbe igen och han nickade lite pån huvudet och sa att det var godkänt med inte för all framtid, så ja fick order att hålla koll på det. Jo men visst absolut sa jag. :P Fick man in den där gasen i ventilationen så kunde man tuppa av, och de klarar jag väl mig utan. Bilen är nu i alla fall godkänd för att åkas ett år till med. Frågan är nu om jag ska sälja den eller inte. För fråga nummer två är om jag verkligen vill stå och dra på mig ett jävla lån för å köpa en ny bil. Tåls att funderas på.

När jag äntligen fick komma hem igen va klockan alldeles för mycket för att gå och lägga sig igen. Så det var bara att inta frukost och sen diskberget. Kollade till på golvet och ser en MASSA JÄVLA SVARTMYROR. Kollade ut i hallen och lyfte på mattan och påsarna som stod där, de kryllade av dom. Skickade ut skostället och alla skor som står där och dammsuger upp hela högen, men de kommer bara fler och fler.Ser då att de kommer upp ur detta jäkla hål.

Ringde upp hyresvärden och meddelade mitt läge och han skulle skicka hit Antisimex.

Tills dess är denne min bäste vän.Om två timmar ska stallet vara klart och jag och Rosanna ska ut och rida. Halv sex väntar sen spinning cyklen. Dagarna går i ett som vanligt!


Avslutat och klart!

Klockan åtta vaknade jag i morse och kunde fan inte somna om igen. Låg kvar i sängen till kvart över nio, söndag morgon ska man väl ändå sova länge. Tydligen inte längre.

Fick mess av Susanna om jag skulle komma ut och rida, vilket passade utmärkt. Åkte uoo till stallet och stoppade in hästen och åkte ut till Bonäs. Så skönt och ha en häst som är så lugn att ha med sig. Står som ett ljus på släpet och lastar sig själv. :)

Blev en underbart härlig ridtur i STRÅLANDE SOLSKEN och på ett underlag som gick att rida normalt på. Blev långa galopper och jag njöt som bara den, tror Jolly gjorde desamma. Sus hade nog de kanske inte lika härligt där bakom. haha. Men de bjuder vi på. :P

Detta måste absolut göras om.

Då ja kom hem var de bara att slänga sig upp på nästa häst, Wadesch och rida ut en vända med Tin och Robin. En dag som denna hade man kunna ridit i timtals.

16:00 var det dax för sista duellen på PT träningen. Spinning stod på schemat och de gällade lagen emot varandra för en gångs skull. Vi skulle så snabbt som möjligt upp i puls och upp på rött sen ner igen. Tre gånger om och de andra laget vann varenda. Sen att de är olika förutsättningar behöver jag inte börja disskutera. Surt som FAN! Kände mig rejät taggad och kände mig pigg och jag hade en god chans att vinna, men men. Jag vann i alla fall individuellt i mitt lag. Fick ett presentkort på Maxi på 500:-

Kändes kul att för en gångs skull gjort någor bra. Vart lite besviken på avslutningen, men vad göra..

Vi va ut och käkade ett gäng efteråt på Vi på hörnet, som numera är en pizzeria. Tragiskt för ett sådant fint ställe. Maten var väl inte så mycket att hurra för, smakade väl som vilken hamburgare som helst.

Nu ska Solsidan få all min uppmärksamhet!


Solen du är mer än välkommen!

Hästar Hästar och åter hästar, det är vad min dag har bestått utav. Men med strålande solsken hela dagen har det vart härligt. Solglasögonen har setat på hela dagen.

Gick bra för ekipaget jag så fint hjälpte till framgång idag. :P

En sjunde plats och kom till omhoppning i 1.10. Bra start för säsongen.Här har vi nästkommande ryttarinna vi kanske snart får följa i hästvärlden också. :)

Nästa gång ska även jag ocg Jolly med på tävling. Nästa lördag mjukar vi upp med en liten pay and jump på ridklubben.

En lördagskväll som absolut inte bjuder på någonting kvällen till ära, bara skit på teven också.


Lördag morgon!

Solen skiner som bara den utanför mitt fönster och jag tror de kan bli en härlig dag. Hoppas den lyser i Falun också bara :)

Nu sticker vi iväg på hästtävlingar!

När jag kommer hem är det gymmet som gäller. Finns inga undanflykter idag fast det är lördag!


Man mår så bra av att träna!

Såg att ja ljög i de tidigare inlägget. Jag önskade om något att passet skulle slå 17:oo så jag var färdigtränad, men då började ju passet precis. haha.

Body Combaten var grymt rolig och grymt jobbigt. Blev en timmes intensiv träning med det sen satt vi i omklädningsrummet och dividerade lite om PT duellen. Sen helt plötsligt dök Sofia upp och vad skulle jag hem och göra egentligen, så körde lite styrka med henne också. Så 1 h 45 min träning idag. Plus en halvtimmes rask promenad med hästen. = Godkänt va?

Tråkigt att jag fått lov att avstå träning i en hel JÄVLA MÅNAD, annars hade man kanske haft andra förutsättningar nu.

Medans vi stod och lyfte tunga kilon så helt plötsligt spårade de ur och vi satt på oss, hm ja vad kan de heta då. "Skärpet" som man har på sig när man ska lyfta tuunga vikter för att stabilisera upp ryggen. Vi satt på oss de och skrattade och sa att nu fattas det bara att de ska komma in en snygg kille.

Vad tror ni.?? Haha.

Nu ska jag kolla på Big Brother sen är det jag som ska i säng!Bitterfitta AB!

Pappa ringde precis när jag slutade och berättade att grejerna som va beställda till bilen PASSADE INTE!!

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!


 
Som tur va så fick pappa tag på nya grejer på Bildelar dock till ett nästan tvådubbelt så dyrt pris, men vad gör man. Jag vill ju inte ha körförbud på biljäveln också.

Äntligen är de fredag och jag är så trött så trött.

Hade noll inspiration till att rida något idag så vi tog en promenad istället, jag och Jolly.

Om en timme ska jag vara på gymmet och köra Body combat. Jag längtar redan tills klockan är 17:oo och det är över. haha.

Lovade visst bort mig att följa på tävling i morrn också i Falun. Kan va kul och följa ibland, men drygast är väl att gå upp tidigt på morgonen när man vet att man fått sova längre!


Endast en dag kvar!

SEN HAR JAG ÄNTLIGEN LEDIG HELG + MÅNDAG!!!

De tråkiga är ju att de kommer bara säga svisch så är de tisdag.

Har inget alls planerat i helgen förutom Sista duellen på söndag.

Härligt!Idag fyller min kära mamma år.

Grattis till henne!

Vart ut till Vinäs en vända för att hämta Subarun. Nu kan väl aldrig gissa vart min bil är??

Förhoppnigsvis för sista gången på väldigt väääldigt länge nu hoppas jag. Eller snarare för sista gången, men de har jag svårt att tro. Haha.

Att somna innan klockan 22:oo är numera omöjligt. Ja skulle aldrig ha börjat kolla på BB. Ja visste ju att ja aldrig skulle kunna låta bli.

Fredag i morgon och ja ska börja med att gå en skyddsrond i butiken. Jag är skyddsombud för våran butik och ja de ska ju bli spännande och se vad vi kommer fram till.När man trodde att det var nog!

Varenda månad har det vart något extra som ska betalas utöver de vanliga räkningarna jag har varje månad. Och med varenda månad menas BILJÄVELN!!

För ett tag sen fick jag räkning på försäkringen på bilen. Kul. Okej bara betala och se glad ut. Men vad kommer inte också denna månad om skatthelvetet på bilen. De var då själva fan.

Det var dom shoppingpengarna till Stockholm. Morr.

Vad som ja dock ska införskaffa är detta till hästen.

Vi måste ju va fina när vi ska spöa skiten ur alla på tävlingsbanorna :P


Fick mig en tankeställare idag!

Morgonen började med att jag knappt hört klockan när den ringde, men tillslut så tog jag mig upp och iväg till jobbet. Pappa kom och hämtade bilen för att åka bort till besiktningen. Han kommer sen tillbaka och säger att de gick åt helvete. Ja vad annars liksom!

Lyset som vi trodde va fixat var inte alls som de skulle och pappa hade fått backa ut på en gång så han slapp underkänna bilen.

Pappa ringde och kollade upp direkt gällande grejerna som behövdes och klockan två lagomt tills jag slutade hade "saken" vet inte vad de är ens kommit till Mora med bussen från Falun, så de var bara att åka till bussgods betala hämta ut saken och se glad ut. Man måste ju ha en bil och skjutsa arslet i så.

16:00 infann jag mig på gymmet för ett nyss gympass. Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men ett nytt pass fick jag och med ett stort leende på läpparna gick jag därifrån ;P

När jag kom hem och tittade i postlådan hade jag fått ett brev.Ni var och är sådant super fint par! ♥

Blev en kvällstur med hästarna för mig och Sara. Hon var otroligt spänd, men lyssnade ändå bra på förhållnigarna och va lugn. I morgon vid nio ska vi hoppa. Får se hur de går.

----------------------------------------------

Hädanefter ska jag SLUTA klaga på allt och ingenting. Jag hade önskat ja hade vart något kilo lättare, men vad gör ett kilo hit eller dit? Jag har ett bra boende, fast jobb, bil, en häst,  vänner och jag är framförallt frisk.

Jag fick en stor klump i magen när jag idag fick veta vad som hänt. Du ska veta att jag tänker på er!

Pappa berättade idag att en vän till dom bara sådär somnat in och dött i morse också.

Man får perspektiv på livet när man hör sånt här!


Ett skratt förlänger livet!

Har man väl börjat kolla på Big Brother så kan man  f a n inte slita sig från det. Egentligen så är de rätt världelöst, men man måste ju följa deras framtåg.Tur Gurkan kom in så man får skratta lite. Han är fasen störtskön. Visst Kompis! :P

Dax att inta sängen, igen. Jobb 7 - 14 i morrn sen träning 16-17 och därefter ridning av häst.

Idag känns de som jag fick svart på vitt. Jag ska ALDRIG mer göra om det, trots att jag vet hur svårt det är att motstå!


Hur har jag kunnat missat????

Det är ju för bövelen DESPERET HOUSEWIFE IKVÄLL!!!Kvällen är räddad :)


Aktiv morgon och förmiddag!

Klockan ringde kvart i sju i morse men jag kan aldrig gå upp direkt när klockan ringer, då snooza är något jag  är specialist på. Tjugo över sju lyckades jag masa mig ur sängen. Stoppade i mig gröt och stack sen till stallet.

En vända i byn med Tin och Robin blev dagens ridning. Hon var inte allt för avspänd, fick dock till några steg så alltid något att vara nöjd med. I morgon hade jag tänkt rida inne och trimma, men allt krockade med dressyrträningen på kvällen. Attans. Fick en pt träningstid 16:00 så mitt schema sprack lite plus att bilen ska hinnas lämnas in också. Den måste ombesiktas innan den 22 mars och ett lyse ska riktas om. De gick tydligen inte att fixa igår när jag var förbi utan bilen skulle lämnas in i morrn för kanske 10 minuters jobb. Suck.

Man borde kunna precis allt själv i hela världen, då hade livet vart lite lättare. :P

Har hunnit vart ute på 45 minuters powerwalk i solskenet och därefter kokat två storkok med kycklingwook och köttfärssås. Nu är de bara de roliga kvar, disken!

13:oo ska jag infinna mig på jobbet. Har en fyra dagars vecka nu sen LEDIG TRE DAGAR.
Underbart!!Att ut och gå nuför tiden är inte alls lika roligt, jag gör de knappt längre. Om man ändå fått ha dig kvar älskade vän som sällskap!

Jag saknar dig enormt!


Härlig ridtur!

Vaknade till i morse och tänkte innan jag kollade på klockan att nu lär de väl säkerligen vara närmare tolv, men så var den åtta bara.  Tänkte att lite till får ja faktiskt sova och somnade om. Kvart i nio ringer telefon och någon från Göteborg ringer, som ringt fel. Morr.

Slumrade till en stund till och vips så va klockan halv elva och ja fick ångest över varför ja inte gick upp där vid åtta, fast jag kvällen innan bestämt att ja fick sova länge. haha. Konstigt de där.

Solen sken som bara den ute, ändå tog ja mig inte ut. Tjugo över två var de bestämt att träffa upp Rosanna men ja gav mig upp tidigare till stallet för att fixa klart allt med mockning och där till. Rosanna kom upp och vi gav oss ut på en timmes ridning. Båda var pigga och funkade perfekt med Rosanna på Dennis rygg. :)När stallet var klart var de bara till att hem och stoppa mat i magen och bege sig bort på spinningen. Kändes att att man inte tränat på ett tag och tog de lite lungnare än vad man skulle kunna göra, jag vill inte bli förkyld igen.


Att föra sina gener vidare..

Pappa har som sagt fyllt 60 år och igår bjöds släkten hem för mat och inte vilken mat som helst, mammas mat. Den är underbart god som alltid. Vad jag nu undrar är.

Varför blev inte jag lika begåvad och fick konsten att kunna laga god mat!?

Nej, den genen gick till min bror istället. Han är också grym på att kunna hitta på saker och duktig på att tillaga saker och ting. Jag kanske hade kunna lärt mig om jag lagt manken till. Men hur roligt är de att exprementera till bara sig själv. Eller så är de kanske så man ska göra, så ingen annan får smaka skiten. haha.

I morgon är jag L E D I G!!

Gissa vem som ska ha sovmorgon!


Nio dagars jobb äntligen över!

Sista timmarna på jobbet idag var såå sega, men äntligen slog klockan fyra och vi fick gå hem. Åkte hem och bytte om och åkte till stallet direkt. Ingen idé att slå ner arslet, då hade man aldrig kommit upp igen. Jag och Sara tog en vända, i byn som vanligt. Jag önskar sååå att kunna rida i skogen nu. Jag vill ha varierad terräng tack. När snön smälter på vägarna undrar ja hur man ska stå ut med underlaget i skogen. Kan inte allt bara smälta bort pang bom sådär.

Hon kändes fin och lyssnade bra. Stressar hon upp sig är de bara till att börja om på nytt. Halt, lugn andas rygga något steg och framåt igen. Sista två hundra metrarna innan vi var hemma va dock inte lika fin utan stressade till något för mycket, men fick till några sista steg och ridturen fick vara slut.Minns ni att Jolly fick ett "konstigt" sår för ett tag sedan, minns inte riktigt när de va men måste vart i våras, tidig sommar. Trodde aldrig att detta skulle läka så fint som de gjort, idag syns de inte en skråma från de.

Finns tydligen folk runt omkring här nu också som går runt och skär hästar. Ja är helt säker på att någon var på henne också när detta hände. Fanns ju inte en skråma på täcket eller något i hagen som hon kunna gjort sig illa på. Hur f a n är man funtad liksom.I morrn är de dessa jäkla skor som ska på och där med basta.

Spinning 17:30

Och nu är de ingen ursäkt längre!!


Snabba ryck!

Klockan ringde kvart i sju i morse men den har jag väl knappt hört så åtta vakande jag till liv av att plogmaskinen får här ute. Kollade på klockan och insåg att nu vart de bråttom. Stallet skulle hinnas med innan jobbet som började tio. Blev en joggingvända på en halvtimme och hon kändes rätt lung och trevlig. Sen att jag mockade, borstade och klädde på hästen samtidigt , typ. Det är en annan femma. haha.

Fick lov och ringa och informera att jag kunde bli något sen, men jag stämplade in 10:01 så jag hann med nöd och näppe nästan i tid.

Timmarna på jobbet gick rätt fort idag, fortsatte med mitt projekt bygga om djuravdelningen och jag blev nöjd. Jag tycker sånt där är himla roligt, bara man har en bild framför sig hur man vill ha de, och det hade jag. Lite småplock som ska fixas i morrn bara, sen är de helt klart. Skulle egentligen haft en ledig helg framför mig, men vad gör man inte för dessa pengar. Jobbdag åtta i morgon och tar även söndag och klämmer in en nionde jobbdag innan jag får vara ledig på måndag. Många dagar i streck och man kan bli kocko på folk. Men än känns de lungt, kanske för att ja inte mött på en endaste tjurkärring ännu. Haha.

I morgon vankas de kalas för Pappa som hunnit fylla 60 år. (Vet ni. haha. Ja skrev 30 först, sen satt jag och kolla och tyckte de va något som inte stämde. haha)

Vad skulle man göra utan sin pappa. ♥

Vart ute hos mamma och pappa ikväll, käkat tacos och kollat på hockeyn. Vilken rysare. Sista perioden och sista fjuttiga sekundrarna så drömmer dom in ett mål på öppen kasse.
Kvalserien nästa!Klockan ringer om sju och en halvtimme.

Tack och Godmatt säger vi för idag!


Äkta kärlek!


Helt slut körd...

Åkte hem ifrån kvart i sju i morse och kom hem klockan åtta på kvällen. Har haft fullt upp på jobbet med att bygga om djuravdelningen, men hann inte bli klar idag så i morrn är de bara att fortsätta.

Träningen gick helt okej och nu fått order att dagen innan ska de trimmas massa dressyr. Sen ska ja rida olika bom serier. Bara att lyda så att de blir resultat. Borde börja träna dressyr för tränare, men känns som man kommer få skämmas innan man kommit en bit på väg. Men man lär väl börja nånstans. Kanske borde sätta upp någon annan för att se att de inte är helt kört.

Hoppade Dennis lite efter träningen och han är söt gammelgubben.
Alfons är sur över att Myggan tagit över hans hem, största boxen i stallet. haha. När ja kom in med Dennis låg han inne i Dennis box och vart inte glad när Dennis knata in. haha.
Sitter i soffan och tycker synd om mig själv just nu. Har skit ont i axlarna och skulderbladen. Känner av de direkt när ja setat många timmar i kassan. Och framförallt nu när ja inte tränat på ett tag känns de ännu mer. På måndag är jag frisk och kry för träning, okej!


Sugen på att börja plugga!

Jag har under en tid fått sug för att börja plugga igen. Jag vill göra något vettigt av livet. Jag är trött på ekorrhjulet som bara snurrar på...

Setat och kollat på en KY utbildning, butikskommunikation i Göteborg. De finns också i Leksand, men känns som ska man plugga vill man ju ändå flytta lite längre bort. De är en kurs på 27 veckor. Tåls att fundera på. Man ska ju ha någonstans att bo också. Tält kanske? :P


Stoppad av polisen!

Halvt vaken halvt sovande hoppade jag in i bilen i morse och åkte mot stallet, precis som vilken morgon som helst. Men när jag åkte över bastubacksbron så ser jag Polisen står på busshållsplatsen och dom vinkade in bilen framför mig, så ja ja klara mig tänkte jag. Men så höjjer han handen och vinkar in mig. Ja fattar inte, fast man VET att man INTE har druckit. Eh, ja som man skulle gjort det de en onsdagsmorgon, men i alla fall så tror ja hjärtat hoppade över något slag. Och de första ja tänkte på var att nu har ja fan inte körkortet med mig heller. De är något jag är väldigt slarvig med, har jag aldrig en tanke på att ta med mig om ja ska till stallet. Men som tur va så låg plånboken så fint brevid mig under jackan.

Här ska du få blåsa och de där sekundrarna man ska blåsa känns ju som en hel evighet. De gick vägen, annars vore de konstigt. haha. Fick visa körkortet och polisen.

- Hedh? 

- Från?

- Vinäs..

-  En sån jobbar de hos oss också på Polisen, sa han då.  

- Men han bodde i Våmhus.

Tack för informationen tyckte jag sen va de fritt att åka.

Detta är nog tredje gången jag blivit stoppad och jag har haft körkort i NIO JÄKLA ÅR. Dom två första gångerna va tom på samma vecka. Jag som är en fartdåre undrar ju bara när man ska bli stoppad för fortkörning. Aldrig hoppas jag. ^^

Ridturen va kall snöig och blåsig. Jag hade ju nästan vårkänslor men de flög lika fort bort igen. Blev en liten joggingrunda idag då vi hoppade igår och hoppning väntar i morrn igen för Tusse.I Brist på annat att göra tror ja Alfons tänkte idag och lekte lite med sopsäcken. haha.


Något att se fram emot!

8-10 April blir de Stockholms tripp med Linda och Maria för att äntligen hälsa på Malin

16 april är debuten för mig och hästen på tävlingsbanorna i Älvdalen

28 april - 1 maj SKII ROCK I SÄLEN

27-29 maj Personalfest för hela Dollarstore

Sen förhoppningsvis semester de veckor jag önskar, vecka 28-31


Sommar nu TACK!

Nu är jag måttligt less på vinter och snö. Ge mig SOMMAR SOL OCH EN MASSA VÄRME!!


Jag är dålig, likaså ni!

Detta med att kommentera vad folk skriver är något som folk är dåliga på!Träning VS Ridning

När man är förkyld är man väldigt noga med att inte gå till gymmet och träna. Men att man rider hästen känns som en helt annan sak. Man glömmer verkligen bort att ridning också är träning och kan vara väldigt ansträngande. Hästen är ju min livstil och hon ingår i mitt liv så att säga, och hon rider ju inte sig själv och bäddar rent åt sig, så man måste ju.

Sen att jag förlänger tiden för att bli frisk, det är en annan femma.

Känner att jag totalt kommit av mig i träningen nu. Först låg man däckad i magsjuka och sen en mage som inte riktigt vela leva normalt och jag kunde åter träna förra måndagen, de skulle jag inte gjort. Kände mig lite hängig och de fick jag ju tillbaka nu. Avslutningen på PT duellen närmar sig med stormsteg och jag har inte tränat riktigt på två veckor, kanon!

Har hoppat nu på morgonen och hon känns så fin. De är så himla roligt och de känns som att de kan verkligen bli något bra av detta. Det enda som jag hade vela nu är att få hjälp med dressyren. Jag känner mig verkligen totalt kass stundtals och undrar vad fan jag sysslar med.

Man har ju lite drömmar och funderingar. Fältävlan hade vart jäkligt roligt, men då var de ju just detta. Man ska ta sig igenom ett godkänt dressyrprogram också. Träna Träna Träna Träna!! Är de enda som hjälper mot de. haha.

Sen tror jag att en sponsor hade vart bra också, man skiter ju inte direkt pengar. Allt ska ju kosta så förbenat hela tiden.

Fick en härlig tulpanbukett av Maria i lördags, alltid fräscht med blommor. Synd att jag inte har gröna fingrar så de andra blommorna kunde vart fina också. haha.

Jobb 12-19:30 idag. Björck va tydligen sjuk så blev 1½ timme till med kosingar in på kontot. Tack och Bock, alltid något!


Färdig tältat för i år!

Vasalopps veckan är slut och de känns som den försvann lika fort som den kom. Alltid trevligt när de händer något i byn, att de blir bilköer, de är inget som går att undgå, men de känns som att detta år har ja knappt märkt av de. Man har väl helt enkelt befunnit sig på annat håll när de uppstått.

Har jobbat hela helgen och lördagen sprang iväg rätt fort sen var de bara till och hem och svira om inför kvällen. Maria och vänner till henne dök upp och vi satt här och snacka gojja och drack vin. Försökte i fredags att få tag på biljetter även till dom, men förgäves. Så de gick ner mot tältet runt en 20:00 för att slippa stå i kö och veta att de kom in. Men tji fick dom, de släppte inte in nå folk och då var de typ inte en käft där inne. Dom hade alltså sålt så mycket förköpsbiljetter att folk utifrån inte kom in. Vansinnigt!

Jag och Sofia satt kvar en timme till här hemma innan vi också gick ner. Kvällen va såå lång och ja kan väl inte påstå direkt att den va så himla rolig. Man hade ju förväntat sig att se lite folk utifrån, men där va de ju i stort sett bara Morabor.

Klockan blev likförbenat sent innan jag och Linda va i säng, eller snarare så la vi oss på soffan och sov. Allt för att bara kunna slå upp ögonen 08:00 och kolla på Vasaloppsstarten. Kvart över tio va min skjuts här och söndagens timmar va såå sega på jobbet. De va inte många själar som va ute och handlade och första söndagen i mars borde vara en helig dag här i Mora och butikerna stängda. Tillslut slog klockan stängning och man fick gå hem. Resten av dagen bestod inte av många knop. Min hals gör ont och ja låter som en kraxande kråka.

När klockan ringde halv sex i morse var jag mer levande än död, har hostat och hostat i natt så har vaknat om å om igen hela natten. Timmarna på jobbet försvann ganska fort som tur var och dagen har avslutats med en ridtur med Sara och Dennis.

 

Jolly Robin**Förbygeln passade perfekt!
Inte är de konstigt att man blir fet heller!Detta är ingen ovanlig syn i vårat fikarum och jag fullkomligt HATAR det, för man kan ju inte låta bli det.

Återkommer lite senare med en rapport om helgen. Känns att man sovit alldeles för få timmar och jobbat och festat på det. Ska hämta upp Sara om 20 min på jobbet för att åka till stallet. Dax och resa mig ur soffan  och byta om då kanske.


Ledig fredag!

Ändå stod klockan ställd på sju i morse och halv åtta satt jag mig i bilen för färd mot stallet.

Vi börjar med träningen igår i Orsa för Tusse. De gick bra och jag är nöjd. Hon lyssnar bättre och bättre och har lugnat ner sig betydligt mer än förr. Marie frågade tom om jag hade samma häst med mig sen förra gången. haha. Vi hoppade lite vänta övningar, tänka halva steg va kall och inte rida iväg. Sista vändan kändes väldigt bra så vi rullade på i galopp och hon stressade inte upp sig de minsta. De minsta som går i hennes värld.

Idag va jag och Tin ut på en liten jogging runda med Jolly och Robin som kommit hem igen, dvs Jollys andra avkomma. Han har bott nere i Göteborg ett år ungefär, men är nu som sagt på hemmamark igen.

Kvart i ett ska jag titta på skidåkningen, herrarnas stafett och innan dess ska jag diska och stoppa i en tvättmaskin, hade jag tänkt mig. Men de är ju lätt man fastnar vid denna dumburk.

14:15 ska jag infinna mig på gymmet för ett möte och genomgång av nya gympasset, dock blir de ingen träning för min del då min hals inte mår så bra. Typiskt för efter de har vi Pt pass. Men vad göra, de är bara att lyssna på sin kropp om man ska bli frisk nångång!Robinzon B


Värmen är på väg!

Och de med stormsteg tror ja min termometer visade på förmiddagen idag.Termometern ligger dock i solen, men den fick nog fnatt idag. haha.

Idag hade vi TRE BÄCKSVARTA TIMMAR på jobbet. Strömavbrott och de skulle komma tillbaka så snart så snart sa dom. Eh nja, dom kvartarna var väldigt långa. Tjugo i fem kom de tillbaka och vi kunde öppna igen.

Magen kurrar och jag har ingen lust att laga nå mat. Så jävla tråkigt själv!


Värt att fundera på!


"Om man är saknad och älskad är man inte död, bara bortrest"

Dessa ord som Malin skrev ska jag ta med mig, tror numera på det.

Vi ses helt enkelt igen.

Idag är de torsdag och solen skiner som  bara den ute. Men själv ska man jobba 11-17. Bytte med snälla Hanna så ja kunde vara med på Tusse träningen ikväll. :)

I morgon är jag ledig igen sen är de jobb hela helgen.

Min hals är inte okej och vi som har träning i morrn. Jag har inte lust att gå runt å va förkyld i en evighet nu, räcker väl med att magen pajjade förra veckan.


Ett halvt år av saknad!

Fredagen den 25 februari var det ett halvt år sedan du tog ditt sista andetag här på jorden! 

Du är enormt saknad vännen.Jag är rädd för att glömma, men minnena finns alltid kvar!


Bränna pengar är inte svårt!

Satt och skrek lite för att hjälpa Kalla att åka ännu fortare på sista sträckan på Sprint stafetten idag, och som de lyckades. VM GULD!!

Kvart i tre begav jag och Susanna oss till Borlänge och Abiouse. Har vart på jakt efter ett nytt träns och förbygel i samma utseende, men inte vart de lättaste å hitta i rätt storlek. Tränset ja hittade idag fanns de ingen matchande förbygel till och den förbygel jag hittade va i samma märke som ja ja redan har i tränset. Så de fick bli den, får slita lite till på tränset.Va också ute efter ett tävlingsschabrak och en passande mössa. Men även där fanns de ingen passande storlek på huvan. Blev ett schabrak i alla fall.
Jag sa till Susanna när vi åkte ner att mina skönaste ridbyxor har gått sönder så hade vela haft ett par nya, som man inte har tusen andra men man kan ju aldrig få för många. Men så sprang ja på dessa på rea. Barnstorlek och 50 %. Så 260 Kr tyckte ja va överkommligt. :)
I morgon ska jag..

* Ha soovmorgon

* Skjutsa ner farmor till Farfar

* Åka till Borlänge och Abiouse med Susanna

* Sen va nog den lediga dagen sluut.


RSS 2.0