sluta gnälla

Har kollat lite halvt som halvt på Faddergalan och de ger mig en tanke om att jag verkligen borde sluta gnälla över småsaker här i livet. De berättade om en tjej på 16 år so fick lov att sluta skolan för att giftas bort med en man som hon inte ens har träffat, för så ska de vara enligt de som bestämer.

Jag ligger och är måttligt arg för att jag inte har någon matdosa tills i morgon. Why? Jag har en stor mataffär runt knuten vid jobbet och de tar mig tio minuter att införskaffa maten jag önskar för dagen.

Jag har gula väggar men jag vill ha vita. Finns kanske större problem att fundera över.

Borde man kanske bli fadder?


måndag

Men i min hjärna känns de som de är tisdag. Dagarna blir förvridna känns de som när ma jobbat hela helgen. Skönt i alla fall för nu har man gjort sin hel helg, återstår bara att jobba lördagen som kommer, men de är  bara 11-15. Sen är det personalfest på Orsa Bowling som gäller på kvällen. Och kors i taket är de inte en helg då jag jobbar söndag. Visserligen har de ju aldrig hindrat än, men ack så skönt :)

Har vart ute och ridit på morgonen i de gråa och trista vädret. Man börjar ju funderar på om de ens finns någon sol kvar? Snön, när har den tänkt komma?

Fram till jul nu kommer de bli massa mer jobb, kul om inte annat när lönen kommer. Kanske man en dag kan köpa den där nya soffan jag vill ha.

Klippning står även på schemat i morrn. De växer som ogräääääs. Det är inte länge sen jag klippte mig, men nu är de verkligen dax igen. Finns de nå stopp å väx för håret. Ge mig! ha ha

Nej en dusch är på tur innan hunden ska lämnas hos farmor och jobbet kallar!


en morgon i stallet

Det var verkligen år och dar sedan jag va och släppte ut nå hästar på morgonen, men i morse så fick jag gott masa mig upp. Finns inge mysigare egentligen än å mötas av ett hungrigt gnägg. :) Skulle egentligen ridit nu på morgonen, men då ja får lov och åka in och börja jobba tidigare hinns de inte med nu. Hade ingen lust att sätta mig på hästryggen klockan sex en söndag morgon. ha ha

Får se om jag rider när ja kommer hem istället, de är visserligen bäcksvart och man ser i princip ingenting, men jag har en anings för pigg häst på måndag att vänta annars.

Ett års jubileumet igår gick bra, och det var mycket folk som väntat. Kul de! :)

En snabb dusch nu sen är de bara att bege sig!


drömmar

De finns många, men de känns som de aldrig kommer att uppfyllas. Andra lyckas, men inte jag!


Julklappar

Varenda år säger vi att vi ska inte köpa nå julklappar till varandra. Men likförbenat står vi där den 24:e med en stor hög.

För min del så är de bara mindre och mindre julkänsla varje år. Stod precis och undra om de ens är någon mening att sätta upp julstjärnan och julstaken, för att inte tala om julgardiner. De är ju bara jag som ser dom ändå..

Har i alla fall köpt min första julklapp, till farmor. Då var vi där åter igen. Vi skulle inte köpa några klappar, men..




billigast i stan

De känns som jag fått högst två timmars sammanhängande sömn i natt. Linda sov här och intog Flips del av sängen tyckte han och hoppade minst en miljon gånger upp och ner i sängen, och de är inte diskret utan han hoppar rakt På en. 

Han må vara världens vackraste. Men i natt var han billig :)

Tog mig upp i morse iaf och vi red upp och hoppade hästarna. Han kändes riktig fin, men mycket mycket träning är de som gäller.




Vad fel man kan ha

Idag fick jag äntligen fingrarna ur och gick till Underverket för att få hjälp med att hitta en bra sportbh. Jag har alltid köpt billigast möjligast och sedan har man fått där efter också.

Och gällande storlek, som ja man trodde man hade koll på. Ehh nja. Jag fick gå ner i omkretts och upp i kupa. De hade jag iofs förväntat mig, men inte så mycket.. ha ha

Hittade verkligen en superskön som sitter som ett smäck, och den har svettats in idag på spinningen vill jag lova. :)

Har fått övernattningsbesök av Linda i natt, å ack så trevligt. Man sitter konstant själv om kvällarna, ja förutom hunden då, men han är inte så bra på att prata, tyvärr.

I morgon är de en ledig dag innan helgens arbete drar igång. Jag antar att de kommer bli mycket folk med tanke på ett års jubileumet och lönen har ramlat in på kontot. Men de är så de ska vara, då går i alla fall timmarna fort.

Pernilla kommer hem i helgen också så lördagen är bokad för god middag och bara en massa mys och gottigheter. :)


för ett år sedan

Jag undrar hur livet sett ut om man hade gjort saker och ting annorlunda här i livet. Finns mycket saker man kan vara stolt över men även mindre saker att vara stolt över. Men jag antar att de är försent att göra saker ogjorda nu.

Jag önskar stundtals att mitt liv sett annorlunda ut vissa stunder, medans andra stunder trivs jag. Men vad vet jag egentligen inte med. Ska väl vara glad att jag har ett jobb att gå till, ett krypin att sova i och mat på bordet antar jag. Men livet går väl ändå inte bara ut på att jobba, sova och äta?

Jag undrar när jag ska vinna de där miljonerna som ska göra mig lycklig och ta mig ut i vida världen? Grattis säger jag, köp en lott först!

Julen närmar sig med stormsteg och jag har absolut ingen julkänsla och antar att jag heller inte kommer få. November är en skitmånad och den har i stortsett regnar bort. Ge oss åtminstonde lite snö så man ser något ute, och kankse kan få en gnutta känsla för detta med julgran, julklappar och julskinka. Jag har sagt det flera gånger om, nästa år ska jag åka utomlands över jul och nyår. Men hur långt kommer jag då, som vanligt till tanken.. ha ha

Den 28 november har vi haft vår butik öppen i ETT ÅR! Jag undrar jag vart den tiden tog vägen. Trivs fortfarande kanon, men hade kunna klarat mig utan en och en annan person. Och för att inte tala om alla gnällspikar till kärringar de finns. Ibland undrar man om man ska skratta eller gråta åt dom.. ha ha

På onsdag ska jag äntligen får träffa min käre vän Malin. Hon är saknad ♥


NYTT NYTT NYTT





  
Jag är såå sugen på att att göra om i vardagsrummet. Idag åkte en annons

ut på blocket och jag hoppas någon nappar.


lugnaste helgen ever

Fredagen spenderades med att inte göra något vettigt alls efter jobbet. Hälsade på farmor och lämnade lite grejer jag handlat åt henne och tog sedan en promenad i skogen borta hos dom. Känns hur konstigt som helst att bara runt husknuten ungefär kommer de inom en snar framtid att gå en stor väg rakt genom skogen för ett leda bort tung trafik från byn. Bäckentjittan som de kallas kommer hädanefter inte vara ett ställe man kan rida genom, ta en promenad med hunden, andas frisk luft på. Snart får man se upp med att inte bli överkörd av bilar. wierd.

Alla i byn har vart "på" på detta förslag utom min släkt för de är en del av vår mark och de är en skog, som de alltid vart. Ingen plats för trafik. De firades helj vilt med marschaller och fyrverkerier i torsdags och alla var nog där, utom vi Hedh:are. Vi var nog inte välkomna!

Igår var jag, Elica, Maria och Magnus till Aqua Nova i Borlänge. Och jag trodde att jag skulle få ta fram mitt barnasinne på nytt, men de vart inte så. Hade förväntat mig mer saker, mer än ructhekanor, bubbelbad och vatten med vågor. Och för att inte glömma den vaninniga forsrännan som ja mer eller mindre slog ihjäl mig i. haha. Vi var nog för gamla helt enkelt. En snygg badvakt fanns de iaf, men han var jäkligt dålig på att rädda mig när jag höll på att drunkna i "våghavet". ha ha. Innan vi åkte hem igen stannade vi till på American Take Away och käkade en pizza som var mycket god, men ack så mättande.

Lördagkvällen spenderades i soffan med Körlslaget, där Team Stefan fick se sig beslagna utav Team Ola och Die Hard 4.0. Mina krafter orkade inte med något annat..

Idag har jag inte gjort så mycket vettigt heller. Va upp till Dennis och red honom en vända. Han är för söt gammelgubben.



Tog en promenad med hunden när jag kom hem och i detta slaskväder blir man inte annat än skitig, och ett bad var nödvändigt.



Så missnöjd blir man Då!


Oväntat

Här om dagen bestämde jag och Linda oss för att vi skulle ta spinningpasset som gick av stapeln idag kvart i sju, på morgonen. När klockan ringde i i morse kl sex undrade jag va fan jag höll på med. Men iväg kom jag och trampat har jag, och jag erkänner jobbigt var de också. Men så skönt nu efteråt. Träningen är avklarad för dagen och jag kan släppa den tanken.

Sitter och äter frukost nu, och de är inte ofta kan ja säga att jag sitter ner i lugn och ro och äter. Jag är ingen morgonmänniska och för de mesta går jag upp alldeles för sent för att hinna sätta mig ner, utan de blir mest i farten. Måste bli ändring på de, speciellt när ja vet att magen redan lever sitt egna liv.

Vad har hänt sedan sist?

Kan inte ens komma på något som vore speciellt roligt att ens va värt att läsa. Känns som jag inte gör något annat än jobbar, rider, tränar, sover och äter. Måste hitta på något roligt att göra, så man har något att se fram emot.

Jag och grannen har funderat på en tripp till Ullared. De är dock långt, väldigt långt. Och när ska de passa med både jobb och pengar. Någon som vill följa? :)

Snart börjar julhysterin, jag är redan trött på alla julsaker, dom mer eller mindre väller in. Och mer ska de väl bli. De positiva med det hela är väl att vi får jobba mer, vilket betyder mer pengar. Funderar på att skaffa ett till jobb. Men när fan ska man ha tid med de? Tåls att funderas på...

Fick veta något här om dagen som jag inte hade en aning om. Känns himla konstigt. Det är inget som förekommer i min närhet. Min första tanke. Vart ska vi nu fira jul?

RSS 2.0