Mums!



Har helt glömt bort att titta till smultronplantan på ett tag. Och se vad man fann nu. :)


Jag vill ha vääärme!

Nog blev de sovmorgon idag allt. Slog upp ögonen kl kvart i elva, så de va nog behövligt. Gick utanför dörren i hopp om en skön promenad med hunden, men ack så jag bedrog mig. De va svin  kallt ute. Så de va bara att gå in och sätta på sig mera kläder. En mössa hade dock inte skadat!



Har inga direkta planer alls för dagen, vilket är himla skönt. Ska väl plocka igen lite här hemma och en häst ska rida. Men de är väl sysslor som jämt ska göras, så de räknas inte. ha ha. Egentligen har jag ingen lust att gå ut nå mer över huvudtaget. Men ja antar att hästen inte motionerar sig själv och de vankas tävling på lördag så vi lär trimma. :)


Världens längsta orm, död!


Vad är de för varelser?

Helgen försvann lika fort som den kom och lördagen spenderade jag på hästryggen, på marknad i Orsa och avslutningsvis med förfest i Selja och Parken. Kan inte direkt påstå att de var värt pengarna och sama gamla folk, men innanför andra väggar än Stugans iaf. haha

Var så sjukt trött i morse när klockan ringde, men ja tog mig upp till slut med nöd och näppe. Himla skönt att jag slutade ett iaf. Åkte och red på en gång så de va gjort. Men vilket jävla väder, de blåste så ja trodde jag skulle blåsa bort och på de haglade de, monster stora hagel.



Kollat på Svenska Hollywoodfruar, och vad är de för männisor. Mina öron orkar inte höra på Anna Ankas röst. Ändå kan man inte låta bli att titta. ha ha

I morgon är jag ledig och om något ska jag ha en låååång sovmorgon.

Jag och Linda har äntligen tagit tag i träningen igen. Keep on!


Älgsafari!

Vart ute och ridit med Palermo idag och man glömmer helt och håller bort att man sitter på en fyra åring för han är så otroligt snäll och lugn, helt obrydd att han är ute själv. När vi kom upp i skogen så kolla ja till för ja tyckte ja sag något, me ähh de va nog en rotvälta var min tanke. Gick en bit till och helt plötsligt står jag öga mot öga med en Älg. Där står de en ko och två kalvar och betar lugnt. Hästen hoppade till men så brydde han sig inte så mycket mer. Jag tjoa och tjimma, men ínte flytta de på sig heller så ja fick gott vända och ta en annan väg. Red en vända och skulle rida hemåt och tänkte att de lär va borta så ja tog samma väg. Eller så var de inte de, för när ja kom travandes så stod de där helt plötsligt 2 meter in i skogen. Då blev hästen rädd och la benen på ryggen. Men okej, att man blir rädd så de kan ja gå med på. :P




Matat magen hemma hos mamma och pappa och nu ska jag stäääda, men så segt de går. Kommer på tusen andra saker att göra hela tiden.
Hunden mår i alla fall bättre och är piggare. Tur att han är snäll att ha med sig lös överallt för de går inte att ha något koppel på honom då såret sitter mitt i vägen. I brist på de när man ska lämna honom ute får man ta till andra åtgärder :P

Man binder helt enkelt fast honom i benet :P


Veterinärbesök!

Vart till veterinären idag och satt in drenering i såret på Flip så att allt var ska rinna ur. Nu får de sitta där några dagar och sen tas bort och sen får vi se hur de växer ihop. Nu får de vara nog med krångel med stackars vännen.






Såhär trött blir man av allt detta.






Min vackra prins!

Hunden har ännu en gång blivit påhoppad av en sate till hund som inte har alla getter hemma. Denna gång gick de så långt att han har fått bitmärken i halsen som blivit infekterat och därmed fått 40 graders feber. Så blev en vända till Veterinären idag för smärtlindring, antibiotika och rengöring. Blir återbesök på tisdag då han ska sövas och de ska sättas in drenage.


Dagens roliga är i alla fall att jag och Palermo har kommit ut på vår första tävling och jag får vara riktigt nöjd. Framhoppningsmöjligheterna var inte de bästa då de va väldigt trångt och väldigt löst underlag. Själva banhoppningen gick bra då de var första gången för hästen någonsin på en tävlingsbana, dock blev det ett pet och ett stopp. Varav för slarvig galopp in i en konstig sväng och de vart en tvärnit, men nästa gång hoppa han och så bra att han hoppa mig nästan ur sadeln. ha ha

Min käre vän Annso gjorde även debut med Tornardo och de gjord en fin fin runda i första klassen och kunde stoltsera med en rosett. Andra klassen gick bra, trotts mindre missöden och tills sista hindret kom där han, hästen bestämde sig för att hoppa av alldeles för tidigt vilket resulterade i att han fick en bom med sig och även lyckades snubbla och dök och skicka Annso i en trippel saltomotal dubbel volt ungefär. Nu såhär i efterhand kan man skratta åt de fäör de såg rätt kul ut och de klarade i alla fall mållinjen och blev däremed inte diskade. ha ha. Kan även nämna att tidigare på dagen så var de en tjej som flög av hästen och fick den över sig så hon blev medvetslös och fick hämtas med ambulans. Hua. Glad att man inte såg det. En tredje ryttare gick omkull med sin häst också, har nog aldrig vart med om så många på en och samma tävling.


De känns så himla seegt!

Att man kan dra på sig så mycket skulder men ändå inte tänka på vad man skaffar sig för utgifter är för mig en gåta. Sitter som sagt och kollar på Lyxfällan, och de om något inför svenska folket kan inte vara kul att dela med sig av sina pengapropblem.

Hur kan man som vuxen människa inte ha koll på sina pengar?

I morgon är det fredag och jag har ledig helg vilket ska bli himla skönt. Som jag har sett fram emot en sovmorgon. Blir nog en sista grillning på lördag och ev bio, Flickan som lekte med elden. Och söndag kommer en tjej och provrider Dennis för att ev börja hjälpa till med honom, så man får lite mer tid till de andra och få igång dom :)

Trodde ja börja jobba åtta i morrn, men om tur va vart de tal om morgondagen och de visade sig att jag började sju. ha ha. Vilken koll. Känns inte lika kul att gå till jobbet längre pga av en sak. Musiken är stendöd och de tack vare att vi inte får spela någon och de gör att dagarna känns oändligt långa. Suck!

Lika bra att kasta in handuken för dagen de gör de bara närmare Fredag :)

Att se fram emot något..

Dagarna blir bara mörkare och mörkare och de står inte på förens de är mörkt när man går till jobbet och mörkt när man kommer hem. Men på något konstigt vis går den perioden i ett rasande tempo, så de lär väl inte stå på förens vintern är här.

Händer inte så mycket spännande i mitt liv nu för tiden. Jag jobbar, jag rider äter och sover känns de som.

Enda roliga man har att se fram emot är en kryssningen i oktober sen stanna kvar i Stockholm och hälsa på Pernilla över helgen. Ska bli kul och göra något annat och framförallt se någonting annat.

Helst av allt vill jag just precis nu ligga på en sandstrand med en gooood drink i handen. Men keeep on dreaming.

Fick precis veta något som fick mig att ändra uppfattningen om något. Konstigt ändå, för egentligen har man ingen aning. Men man är ju rätt duktig på att dra dessa slutsatser utan att ens ha ett facit. Wierd.

Godnatt.




Palermo ♥

Personalfest

Jag och Ellika har blivit som nya sambosar. ha ha. Fast vi har eget krypin. Vi sitter i en varsin soffa med en varsin dator, fattas bara att vi ska börja prata med varandra över msn. ha ha.

Jag har mest jobbat senaste tiden men i torsdags tig vi oss en tripp till Gävle, jag , Helena, Anna , Annso och Ellika. Och jag lovar jag hade spenderarbyxorna på mig. ha ha.

Införskaffade två par nya stövlar (fast inoficiellt i mor och fars öron bara ett par :P) Ett par oveerknee stövlar och ett par kortare. Tre par klännigar/tunikor och ett svart smalt skärp, en mindre passande väska för tex fest tillställningar. Införskaffade även ett par nya shortchaps, nya ridbyxor och ridstrumpor. Byxorna fick ja dock inte med mig hem då min storlek inte fanns hemma, men de skulle skicka dom så ja borde få dom i veckan. Avslutade all shopping med att införskaffa en ny stekpanna och nya vinglas på Ikea. :)

Jobbat hela helgen men hann allt med personalfest på Lördag kväll med alla kollegorna. Vi åt massa god mat och lekte "vem kan rita finast bilder och laget ska gissa vad de är leken". Sen kan vi ju disskutera hur bra vissa var på att hålla i pennan eller inte, men vi fick oss många många skrattanfall. Kvällen avslutades på Stugan innan projekt leta nyckel antogs och sedan hem i säng efter lite om och men. Söndagen infann sig allt för fort och både jag och min kära kollega mådde nog som två påsar skit, men vi överlevde med nöd och näppe. ha ha

TACK FÖR EN TREVLIG KVÄLL!



skrattar ihjääl miig!


Ett halvår går fort...

Precis vart upp till Erik (grannen) och vinkat Hej då. Han ska åka till Nya Zeeland och blir borta ett halv sekel. Kommer kännas konstigt att inte ha honom här uppe, ingen att springa upp i panik och be en klippa luggen eller hjälpa en med vad som helst. Men som sagt, dessa månader kommer att gå fort och de står inte på förens han står på trappen igen.

Men de roliga i det hela är att Elika ska flytta in och bli min nya granne. Jag tror de kommer bli så himla kul. :)

Skafferi och Kylskåpet tömdes och plötsligt blev mitt kylskåp fullt. ha ha.

Dax att sova nu, vilket ja skulle gjort för längesedan. Känns som ja nyss gick upp, förstår inte vart dagarna tar vägen.
I morgon väntar de jobb igen, sen en vända upp till Dennis och ta hand om honom och senare träning med Palermo. Fullt upp med andra ord.

Torsdag är jag ledig, men då är de inplanerat en tripp till Valbo och shopping med brudarna. Förhoppnigvis vill säga, de beror på om min bil hinner bli lagad. Annars får vi väl gott stanna hemma. Så nu är de bara till att hålla en tumme. Jag är så sugen på att införskaffa lite nya hästkläder...

 

       


RSS 2.0