Åter i mitt hem!

I fredags kom de en dam och en herre som bodde i min lägenhet över helgen. Kändes lite konstigt att de skulle sova i min säng men gilla läget liksom om man vill tjäna pengar. :)

Jag bosatte mig ute i Våmhus med Linda hos hennes föräldrar och då om något insåg man hur bra man bor, mitt i smeten.

I fredags va vi ett gäng som va på Strand och käkade för att fira Linda på hennes 26 års dag. Kvällen blev rätt tidig, vi satsade på lördagens utgång i stället.

Jag och Sara va ute på en härlig ridtur i lördags och pulsade en massa snö. Att rida normalt på vägarna går inte så vi tog en väg där ingen gått tidigare. Så mycket snö. Härligt.

Lördagen fortsatte med hockey och middag på vidbäcksvägen och som vi spöade skiten ur Leksand. Kvällen avslutades på tältet, skönt att vi köpte biljett så man slapp köa. Kvällen är rätt suddig, men vi säger att de va roligt. haha.

Söndagen spenderades på hästryggen i härligt solksken sen intog jag bara liggande läge i soffan.

Idag började dagen med hoppning med hästen. Gick kanon bra!! :)

Vart på gymmet en timme idag. Nu är de bara å köra igen när magen är på banan igen!


Aha upplevelse..

Vaknade ganska så pigg när klockan ringde sju i morse, men så tänkte ja bara lite till. Ja ska fan sluta med de där. Bara lite till blev en hel timme till, sen va man inte så pigg längre! Har jobbat mellan 9:00 - 15:30 idag sen va de raka vägen upp till stallet för klockan fyra skulle vi bygga fram hinder och hästen skulle hinnas borstas också.

Idag kändes de verkligen kanon på träningen och de va som att sitta på en helt annan häst. Vi travhoppade enbart idag och hon har alltid legat på massor mot hindren. Men så idag provade vi något nytt. Trav emot sakta sakta sen ner till skritt några steg för att sedan lungt lungt trav igen och sen hopp. Hon väntade peppar peppar 95 % av gångerna väldigt bra och höll sig lugn. Jag fick tom lov att driva fram henne, något man aldrig vart van med att göra förr. Då har man enbart hållt i och tappat benen. Tusse sa att hästar är inte så dumma och man kan lätt programera om dom. Man hade ju trott lite att hon är såhär och bara finna sig i de, men se vad lite prövning kan ge resultat. Nu är de bara att kämpa på. De kanske finns hopp om oss ändå.  :P

Frisk från magsjuka och feber och allt elände, men magen känns väldigt konstig. Uppblåst och idag gjorde den väldigt ont. Vet att jag är känslig mot laktos och äter varje morgon fiberhavregrynsgröt med laktosmjölk. Men sen kan ja fuska, eller kan och kan. Jag vet att jag gör de! Och tack vare de känner jag mig uppblåst emellanåt. Men dessa dagar har jag knappt ätit något och inget som kan innehålla laktos. Wierd!

I morgon anländer gäster. Dax att få fingrarna ur och städa igen de sista!


Inte många knop...

Jag ställde klockan på sju i morse för att hinna upp och rida innan hovslagaren skulle komma. Men jag kom bara inte upp. Magen mådde inte bra och skreek ligg kvar i sängen. Halv tolv kunde jag masa mig upp och tog febern. 38.3 visade den, inte mkt men nog för att ha legat hela jävla dan i sängen, förutom den tiden ja spenderat på toaletten. Suck, jag är redan trött på detta.

Känns i alla fall bättre och magen känns ngt bättre.

I morrn är jag frisk.  Tack och Bock!


Idag var de segt..

Tunga armar på träningen idag. Hamburgaren innan som vi käka på Babs tror ja innehöll måilla bakterier.
Fy f a n.

Blir inte mer än så idag.

Bara vart på kasst humör.


Tråkiga måsten..

Jag hade nästan glömt bort att jag hade stoppat i en tvättmaskin och ingen annan än jag själv lär väl få lov att hänga upp den också. Finns det något tråkigare?

Jag och Sofia tog en promenad ut till Öna efter träningen och hämtade bilen, men där stod ingen bil. Den stod inne med huven på vid gavel. Som tur va så va Hans där och bilen va tydligen klar. Men så när ja skule köra ut den och vred på nyckeln. TVÄÄÄR DÖÖÖD!!

Vi fick starta den med startkablar och när mamma och pappa kom för att hämta Subarun skulle ja pröva och starta den, med samma resultat. Känns väldigt väldigt bra att den ska va inne på besiktning på Tisdag. Kanon, skit bra. Verkligen jätte. Måste va nå jävla el fel på den, typ batteriet som egtt upp hoppet om livet. Ja hoppas Pappa kan göra något under så den lever tills dess. Annars blir de jobbigt och DYYYRT!

Bänkade mig i soffan för att kolla på Wallanderfilmen hade jag tänkt, men så gjorde de precis reklam för Big Brother. Och vad tror ni. Jo jag fick ju lov och se va de va för nötter med. Herregud!


Miss i planeringen!

Jag kom fram till igår att Furudal ligger verkligen ute på vischan, men så fint det var på Furudalsbruk. De var fint dukat och maten var som alltid kanon. Jobbar som sagt för wiggens catering och de blev en sen natt vill jag lova. Som alltid så brukar de bli utdraget och tiderna som blivit bestämda förskjuts alltid. Middagen och många många tal var klara runt en tolv och då öppnades baren, där jag alltså skulle tillbringa resten utav kvällen. plockade i ordning allt och började fundera på vad de tänkt sig för glas till baren. Dom hade inte hyrt några utav Fredrik och de fanns inga på plats att tillgå. Vad som fanns var små selterglas, dvs vattenglas.Ett sånt här glas innehåller ungefär 12-13 cl, de kan variera. Ni kan ju tänka er hur mkt man fick plats med i glaset. haha. Folk fattade ju inte heller och trodde ju att de var vårt fel att de inte fanns några andra, då de var i själva verket dom som inte fixat några. Plastmuggar is the shit liksom!

Vid fem snåret ramlade de sista gästerna ut och jag och Fredrik kunde röja igen de sista och ja fick bege mig hemåt. Halt som fan på vägen och trötta ögon. De gick inte fort hem vill jag lova tur ja va ensam på vägen så ja kunde åka i mitten. haha. Kändes bättre så ifall ja skulle få sladd så ja hade lite större svängutrymme. Där ute i skogen hade ju ingen hittat mig och hemma var de ingen som väntade på mig. Haha. Halv sju i morse kom jag i säng och halv tre orkade jag masa mig ur sängen.

16:00 infann jag mig på gymmet för ett PT pass. Kanon roligt pass med lite blandat styrka och kondition. Föregående vecka har ja vart allt för lat men nu jävlar denna vecka ska köras på igen.

20 mars är sista inmätningen. Bara att köra på!!


Underbart är bara förnamnet!

Det är huur härligt väder som helst ute och jag och Sara har spenderat en timme i sadeln, vilket var UNDERBART!! Dagar som denna hade man kunna ridit hur länge som helst. Tråkigt bara att man inte kan rida normalt i skogen, men de är tur byn är stor så de finns många vägar. Och att man smidigt kan rida både till Selja-Långlet och Öna. Solen sken från klarblå himmel och temperaturen visade tillslut bara en minus 15. Perfekt!

Dax att sätta fart nu. 17:oo ska jag infinna mig i Furudalsbruk och jobba. Håret står åt alla håll och luktar stall, så en dusch är på plats innan jag beger mig. Pappa har fixat en karta. Haha.


De var då själva f a n !

Termometern visar arton minus och i stallet är de garanterat flera grader kallare, de är de alltid. De är en riktigt köldhåla.

Men vad gör de, de är bara att se glad ut och klä på sig och bege sig upp för hästen ska ridas. I morrn ska hon få vila då de står på mitt schema STÄDNING hela jävla dan. De kommer folk som ska bo här nästa helg så ja lär väl städa bort lite damm åt dom så man slipper skämmas. haha.

Sitter och väntar på att potäterna ska koka klart så ja kan åka. Hästarna ska vara klara tills Sara slutar vid ett.

Har fastnat i dessa låtar..

                     

Trött på ekorrhjulet!

Många gånger funderar jag på vad fasen man sitter här för. De finns en hel värld att upptäcka. Jag vill se den. Bara att åka, kanske ni tänker. Ja, jo egentligen är de ju rätt sant. Helst hade ja ju vela haft någon att upptäcka saker och ting med, de finns de nog säkerligen folk som vill. Men största problemet stavas p e n g a r.

Ibland önskar jag varför man inte pluggade vidare på en gång och blev något vettigt, de är ju visserligen inte alls försent ännu. Men de blir bara svårare och svårare att motivera sig själv till att ta tag i saker och ting. Och den största frågan är nog egentligen.

Vad vill jag plugga?


Jag vägrar att sitta på kassastolen och växla varor mot pengar i hela mitt liv. Något mer spännande än så ska man väl få ut av livet? Jag ska vara glad att jag har ett jobb och jag ÄR de också, tro inget annat. Men just nu känns allt bara tråkigt, allt som har med jobb att göra. Ett heltidsjobb skulle sitta fint, men ja undrar då hur f-n ska man hinna med alla andra saker man då ska hinna göra. Jag har en häst som ska skötas, vilket jag gör med glädje. Men de tar sin tid och vill man komma någonstans lär man lägga ner tiden. Jag älskar och träna, tycker det är jätte roligt, även de tar sin tid.

Mina dagar ser alltså ut såhär. Jobbar visserligen annorlunda tider varje dag. Men börjar ja tidigt är de stall direkt efter jobb sen träning. Börjar ja sent är de stall innan jobb och sen träning.

Allt går i ett, och jag har ju visserligen valt de själv. Men ibland blir jag bara så fruktansvärt trött på det!

Ja tror ja ska satsa på att antingen köpa en trisslott och hoppas turen är på min sida eller se om ja kan lyckas gifta mig rik. Har jag pengar iaf. De kanske gör en lycklig?

Kan man köpa kärlek?


Jag blir förbannad på mig själv!

När klockan slog 14:oo idag ångrade man att man tagit på sig två timmar till för solen sken som BARA DEN ute. Pengarna behövs ju så de va bara le och se glad ut och sätta sig i kassan.

Blev en snabb ridtur idag, jag hade alldeles för lite kläder och höll på att frysa ihjäl. Skulle inte ut på sådan avanccerad ridtur ändå idag, mest bara ut och sträcka på benentur. Så de gjorde inte så mycket. Va med i Orsa och tränade igår. Damen har inte åkt transport och lämnat gården på 2,5 år kom vi fram till, men så snäll hon va. Träningen gick helt okej, men de känns ju att de blir alldeles för sällan mellan gångera. Tusse tycker om virrpannan till häst jag har och hon tycker jag gör ett bra jobb, för de är nog inte så lätt sa hon igår. haha. Nja hon har sina sidor, är ju inte ett fullblod för intet heller. :P

Har ledig helg, i alla fall från butiken. I morrn kväll ska jag upp till Furudalsbruk och jobba på bröllop. Kul och hoppa in och jobba sådär någon gång ibland och servera. Kommer bli en låång kväll och natt kan ja tänka mig. Har antagit mig uppdraget att stå i baren hela kvällen lång. Undra om jag kommer ihåg hur man blandar drinkar. haha.

Idag va de PT träning, men ja tog ju på mig jobb så ja fick gott stå över. Hade hellre vart med och tränat. På söndag är nästa pass, och då är även jag på plats. Har ångest, har bara tränat EN GÅNG denna vecka och de ett spinning pass. Men något som man glömmer bort är att RIDNING ÄR OCKSÅ TRÄNING! Och de gör jag för de mesta sex dagar i veckan!

Nu snart är Pollypåsen slut också! ^^


Får inte nog av honom!


Pimp my horse!

Nytt ländtäcke i fleece
 och Schabrak och Paddsamt nya benlindor.


Jag väntar fortfarande på nya tränset och förbygeln som skulle ta EN vecka att få hem. Nu snart har de gått FYRA. Jag har börjar lessna ur och snart åker jag och köper på annat ställe!


Tog en natt till på moragatan!

Igår fick jag för mig att slänga på dressyrsadeln på hästen, vilket aldrig brukar ske för jag tycker inte om sådana sadlar. Men jäklar va fint hon gick, avslappnad och numera kan hon SKRITTA på korta tyglar och arbeta i form. Kan ju tyckas låta konstigt att inte en häst ska kunna de. Men nu pratar vi Om Jollypolly som har stressat sig genom hela livet i stortsett, men ja tror hon börjar komma till ro numera. Ja hoppas så gärna att hon ska få hålla, ja vill snääällla. Damen är ju 19 år numera också, men åldern sätter inga spår de finns ju andra krämpor som skulle kunna sätta stopp om dom vill.


Sov hemma hos Linda i natt igen, låg på soffan hela kvällen där igår, så jävla tråkigt å va själv jämt jämt jämt.

Klockan är 09:46 och jag börjar jobba 10:00. Vad sägs om att stänga av denna dumburk och bege sig!Ge oss Sol och värme nu!


Motivationen är inte på topp!

Eftersom ja aldrig kunde gå och lägga mig i tid igår eller snarare i natt så va mega trött när klockan ringde i morse. Kändes som jag hafr grus i ögonen hela dagen. Försökte mig på nå projekt med å bygga något roligt på jobbet, men ja kom verkligen inte på en enda idé. Ja tror ja lämna hjärnan hemma i morse.

Dax och sätta fart å åka till min fyrbente vän om ja ska hinna på träningen.

Ja somnade visst till på soffan.. haha


Nu blir jag riktigt less!

Hela jävla tiden ska de vara något som krånglar med bilen. Förra vintern så dog den totalt och de gick inte och starta med den kodade nyckeln, så vi fick boggsera skiten till verkstaden. Efter de fick jag ha extra nyckeln som bara går att öppna bilen med genom att öppna i dörren.

Bilen har också hållt på att krångla med och rycka och nästintill lägga av och de har såklart bara hänt när jag sj'lv åkt med den, så tilllslut bytte jag och pappa bil. När vi väl skulle byta tillbaka så helt plötsligt gick de inte att låsa bilen med extra nyckeln, så slog mig då att ja skulle pröva den andra och vips så funkade den. Men problemet var bara att larmet gick inte att stänga av. De tjöt när jag öppnade dörren, startade bilen, gick ur bilen, ja typ jämt.

Ja våndades när ja typ stod på Maxi parkeringen och ja skrämde livet ur folk. haha. Man fick va beredd jämt att direkt man öppna dörren så fick man vara med och stänga av de. Men så en dag så bara slutade de, snacka om att jag blev paff.

Numera efter att en massa grejer som är bytta håller den inte på och hoppar eller tycker, larmet funkar som de ska och jag hade en förhoppning att den blivit snäll och slutat krångla. Meeeeeeeeeen, de var väl för myclet begärt.

Numera så lägger den typ av när jag stannat och stängt av den, ja konstigt vore de väl annars men den dör helt och hållet, de går inte och starta den. I vanliga fall när man försöker starta en bil som krånglar så brukar den ju ge ngt slags ljud av sig. Min är steeendöd. De måste vara något som är glappt med elektrisiteten, har jag fått för mig. Haha. Men så efter man svurit en fin ramsa så startar den.

Förstår ni om jag är måttligt less på bil jäveln!

Ge mig en sån här blir jag glad!


Denna dag...

Om man är singel så känns de som att denna dag är rätt överskattad. Varför ska de bara vara extra mycket kärlek på just bara en dag!? De andra 364 dagarna då.?

Klockan är dax att bege sig till jobbet, men känner att ja inte riktigt har lust å jobba idag, men jag måste väl som alla de andra dagarna.

Hästen är riden för dagen och ja gjorde misstaget att försöka rida upp i skogen. De skulle jag inte gjort. Totalt världelöst.


Slaggar på Moragatan!

Jag tror mitt arsle fastnade här hos Linda. Orkar inte ens ta mig hem till min egen säng så ja intar Lindas. Nu vart ja dock osäker på om jag börjar jobba ett. Haha. Märks väl om de ringer efter mig. :P
Måndag i morgon, känns bara som veckorna består utav måndag morgon onsdag och fredag för att sen hoppa över lördag och inta söndagkväll direkt.
Setat på golvet alldeles för länge nu så mitt arsle börjar säga ifrån.
Nu är de tack och godnatt!

Soffhäng..

Reste arslet och for iväg till stallet, och OM jag blev piggare av lite frisk luft. Där var de full håll igång med löshoppning så även min dam fick ta sig ann de idag.
Pigg och galen var väl bara förnamnet hon tom satt sig på arslet. Haha. Men hon va duktig iaf :)
Sen vart de rally hem och byta om för att springa bort och vara med på träningen. Idag var vi hela FEM STYCKEN. Skandal att inte folk dyker upp. Finns damer som man inte sett där mer än typ första och andra gången.
Va ett funktionellt pass tror ja de hette. Dvs man körde olika stationer på 40 sekunder innan man sprang iväg på nästa. Effektiv träning för både flås och muskler. Rooligt och tiden bara sprang iväg.
Nu sitter jag i Lindas soffa och ska inte göra ett skit mer idag. På sin höjd höjja armen upp till munnen för att stoppa in maten. Haha.
Inväntar Sara och Krille och maaten. Idag blir de onyttigt. PIZZZA!

Söndag

Efter jobbet igår va de snabba ryck å hem och duscha sen sprang jag bort till Linda där en förvandling skedde för att infinna sig i feststämning och få till en look för kvällen.

Patrik agerade chaufför igår och vi andra tre Linda, Pernilla och Joakim stod för stämningen. Den kanske blev lite väl för vissa. haha. Skönt å inte va den som va värst för en gångs skull. :P

Spenderade kvällen på Högis och dansade en massa bugg och foxtrot. Sååå roligt.

Påväg hem gjorde vi klassikern och glömde svänga av vid fiskarheden så efter ett tag när vi tyckte att såhär såg de ju inte ut när vi åkte hit fick vi vända. haha.

Kom i säng vid fem i morse så idag är man vääldigt trött. Vaknade alldeles för tidigt. Har PT träning klockan fyra.

Hur ska jag oorka. Hästen ska ridas innan dess också.

Just nu önskar jag bara en Cooola!


Försova sig!!

Jag hatar när man försover sig. I vanliga fall är inte jag den som brukar komma upp och ha världens tid på morgonen, men jag hinner med de jag ska utan att stressa ihjäl mig. I morse hade jag tänkt att rida innan jobbet, började nu vid nio. Men när vaknade jag. Jo TJUGO I NIO. Har väl lyckats stänga av klockjäkeln. Bra jobbat. Solen skiner som bara den och de är Sju timmar kvar tills man slutar. Jippi! Nu om något hade jag vela setat i sadeln på en härlig ridtur. Hoppas på fin väder i morrn också. Då är jag minsann ledig. Men med min sedvanliga tur kan man ju undra. :-P

Rogivande folk

Man möter så himla myclket folk om dagarna, vissa mer ihågkommna än andra. Och jag tror att de endast BARA är jag som råker ut för de största pappskallarna. haha.

Ibland har jag såådan lust att häva ur mig vad ja egentligen precis tycker och tänker.

En dam kommer in och köper gardiner.

-Får man byta dessa om de inte passar.
-Ja, självklart säger jag. Bara du har kvittot kvar och förpackningen är obruten.

Damen kommer tillbaka med två förpacknigar varav den ena är öppen. Dessa är ju inte ens lika i färgen påstår hon och de är ju faktiskt samma artikelnummer på dom.
(Vad jag då tänker är, men för i helvete du ser väl att de är OLIKA färg på dom genom plasten)

Jag säger som för alla att är förpackningen öppnad kan ja inte ta tillbaka den. Hon blev förbannad och jag stod och bet mig i läppen för att INTE säga något dumt. De slutade med att jag log lite extra och gav med mig och hon fick nya gardiner.

Några veckor senare kommer två damer emot mig.

- Hej, kommer du ihåg mig.
- Nej tyvärr försökte jag förklara (men de slog mig under samtalet vem hon var) jag träffar ju så mkt folk om dagarna.

Hon vela i alla fall berätta för mig att hennes syster, som de visade sig va som skulle byta gardinerna hade ringt hem till henne och gråtit för jag va så hiimla otrevlig och dum emot henne. Heeela köön hade ju hört vad jag sagt till henne.

Vad spelar de för roll? De är samma regler för alla våra kunder!

Hon skulle minsann berätta för min chef hur jag betedde mig och bla bla bla. Ja men gör de sa jag åt henne om du tycker att jag var så otrevlig.

Han skrattade och rykte på axlarna.

Man kan inte vart med om mycket här i livet om man gråter över ett par gardiner.. ^^

Här om dagen kommer de en gubbe emot mig och han nyser som bara den.

-Shit ja måste va allergisk mot något säger han.

Han går då förbi mig och han måste ha badat i after shave.

Så ja tänkte för mig själv och hade nästan god lust å säga.

-Ja mot sig själv kanske.. haaha

Priset tog damen idag då hon frågar om man måste köpa 3 för 40:- om de står så.

- Givetvis inte sa jag, man kan köpa en eller kombinera ihop med andra i den gruppen.

- Jaahaaaaa, säger hon. Har jag aldrig fattat.

-Förstååår folk de?? Eller är de bara jag som är dum i huvudet..?

Ni kan väl kanske tänka er själva vad jag tänkte då.. :P


Va tråkiga dagarna hade vart om alla människor hade vart normala. :)


Äntligen lite nytt!

Super duper TACK Susanna för den nya designen. Jag va så trött på den gamla och vela verkligen ha ngt nytt, men teknisk som man är så fick man ju lov å be om lite hjälp..:P

Idag är det fredag igen och en dag återstår med jobb, tog på mig lite mer jobbtimmar också. Monney!

Sen är de meningen att vi ska ta oss till Säälen, men chauffören har bangat så ni vet ja inte alls hur de blir.

Någon som kanske vill köra lite i morrn? :P

Idag var de gudomligt härligt väder när jag va ute och red. Synd bara att ja va så jävla seg å ta mig ur sängen så ja inte kunde va ute längre, men hästen gick så j*vla bra så de kändes ändå bra.

I torsdags va de meningen de skulle tränas  med hästen, men som vanligt blev de inställt. Jag tror att vädergudarna har något emot mig. Antingen är de för kallt eller snökaos på vägarna. Mooorrr!
Nu är jag faktiskt liite trött på alla snö och vill ha Soooommmar :)


enda som fattades..

Idag vaknade jag upp till å bli en dag äldre, fast de kändes som vilken dag som helst.
 
07:20 infann jag mig på gymmet och sprang i 40 min innan de bar av till hästen och en ridtur. Och vilket underbart väder de var, hade kunna ridit i timtals.

Kvällen har spenderats med familj, släkt å några vänner och en massa fika. Fick ett ryck och bakade massor i måndags. Tror de uppskattades för dom åt då.

På fredag är de invägning. Känns mkt bra efter dagens allt fikande. Känns som ja tappat motivationen för allt som har med saken att göra. Igår var de två pass, först ett Body pump pass på PT träningen sen efter de ett Crossfit. har haft en ljuvlig träningsvärk i arslet idag.

Intruktören undrade hur de gick, ja berättade allt precis vad ja tyckte och tänkte om allt. Kändes som hon förstod mig. Skönt de.

Dagen har vart lång och jag har inte kommit i säng ännu. Är ledig i morrn vilket känns skönt, dock mindre skoj att man ska jobba hela helgen.

Kom en oändlig saknad idag. 5 månader utan dig och de känns som en evighet!

Jag saknar dig så fruktansvärt mycket!


RSS 2.0