Underbart väder!

Vart ute på en timmes ridtur i det super härliga vädret nu på morgonen och ingen är gladare än Jolly att få komma ut igen. Sötnöten.

Har absolut ingen lust att åka till jobbet och ställa mig inomhus nu en dag som denna. Jag lovar bara för att jag gar tre dagars ledighet att se fram emot så försvinner solen, de brukar vara lite utav min tur.

Känns som denna vecka har försvunnit totalt, redan torsdag idag men min skalle har typ tisdag i sig.

Kollade på termometer av en slump när ja kom hem och tror den fått fnatt..haha.




Promenaden va de ja också, haha. Hm nja de va för skönt i sängen. Men ikväll blir det gymmet med Sofia iaf. :)


Tillbaka till det vanliga!

Här har det vart rätt dött och de för att ja bara har inte orkat eller haft något vettigt att skriva om..

Hade en ledig helg med en spontan utgång på lördagen, vilket va skoj. Mycket folk ute då Mora vann i Hockeyn mot Leksand.

Söndagen spenderades inte mer än i soffan typ. Mamma, pappa och bror kom hit på middag på kvällen, pannbiff med löksås.

Måndagen blev en kort jobbdag då ja redan gick hem vid 13:oo för att ja skulle bege mig upp till Fuhavet för att möta upp gänget från Jugen Jon.

Fiskade, eller jag försökte i alla fall för jag fick då minsann inte upp någon men de andra lyckades desto bättre.



Kvällen fortsatte med mat, lekar och massa sprit. Dock inte för mig som är anständig. haha.

Lördagen satt fortfarande i och supa en måndag känns väl sådär.. :P

Va två trött ögon som åkte till jobbet efter en frukost på Mora Klockan.

Jolly har äntligen fått nya skor och nu jäklar ska hon igång på riktigt igen. Va så härligt och sitta i sadeln idag igen och fick trevligt sällskap utav Jessika och Wadesch också. :)

Har vart på Zumba idag. Har provat på det en gång förut och de va som ja trodde, ja hade inte någon tallang för det idag heller. haha.

I morgon börjar ja jobba 13:oo och innan dess ska hästen ridas och en promenad är tanken ja ska hinna med. 7

Vet ju lite hur de kan bli, sängen är för skön. :)


Ibland blir jag inte klok!

Har hela dagen idag gått och trott att det vart torsdag och tänkt snart helg, snart helg. Men så var ju inte fallet, idag är det ju bara onsdag.

Gick en morgonpromenad med Jolly i morse för de fanns ingen motiovation alls till att göra någonting annat. När vi gått halvvägs så fick de lov att bli operation slita lös en sko. Den har setat löst och nu blev de alltså så lös så den satt inte alls bra tillslut. Så nu går hon alltså med tre skor och hovlsagaren är på älgjakt. Lyckat.

Timmarna på jobbet sprang iväg rätt fort och fick en hel del gjort, men än finns de allt för mycket att göra. Det tar aldrig slut.

Kvällen avslutades med 1 timmes träning med Sofia.

Inte en enda sak har åkt in i min mun idag som inte borde åkt in.

Bra av mig.

I morgon är det i alla fall torsdag och jobb som alltid. Har en tråkig jobbvecka på schemat då de är mkt kvällsjobb så allt man ska hinna med lär man göra på morgonen. 

Så inge annat än tack och godnatt nu!


Ska låsa igen min trut!!!



Ställde mig på vågen för någon dag sedan och insåg vad jag också trott att jag gått upp de kilon jag gick ner under den tiden jar var med på PT duellen, och jag känner det defentivit på kroppen.

Måste måste måste ta tag i träningen på allvar igen och jag förstår inte vad det är som är så svårt. Jag tycker det är kul och en sådan härlig känsla när man är klar. Men ändå så är de så segt att ta sig dit.

Jag och Sofia var i alla fall dit idag och körde gymmet en timme och nu kan man sitta i soffan med gott samvete.

Något jag dock inte har gott samvete över är att godiset finns allt för nära tillhands på jobbet och de slinker ner allt för mycket, allt för lätt.

JAG HATAR ATT MAN SKA HA SÅDAN DÅLIG SJÄLVDICIPLIN!!!
 
Nu kändes det som att de va okej att äta choklad för att man har mens. Men skulle de vara så så finns de ju tusen undanflykter för allt! 

FOLK FOLK FOLK.

De finns tame fan folk för allting. Skulle visa en surkärring en gardin idag men fick misann höra att de inte var den gardinen som hängde uppe, för att de va lite olika gråfärger. Försökte förklara för henne att de kan vara så men det är samma gardin. Hon blev helt galen och ja öppna paketet för att visa henne att det är samma. Men hon va ändå helt inställd på att det var inte samma och nästan slog till gardinpaketet som ja höll i handen. Tillslut insåg hon väl att hon hade fel och jag rätt. Maaaah.  




Det finns trots allt, fast det är sällan som ja möter dom.

Snälla tanter!

Fick höra av en dam igår att jag va så himla trevlig.

Då vart jag glad.

Det får man aldrig höra!




Drömmar som kommer om och om igen..

Räknade ut precis att det är 12 år sedan som jag hade en ponny som heter Dandy och han hade jag borta på min farmor och farfars gård i ett stall. Sen när jag skulle flytta till Rättvik och gå gymnasiet där så tog ett par andra tjejer över honom där han ännu är kvar 38 år gammal.

Vad jag nu titt som tätt drömmer är att jag kan gå in i stallet och så står han plötsligt där. Alltså i stallet jag hade honom i. Jag har helt enkelt glömt bort honom, men han var lika glad för det. 

 I natt glömde jag återigen att jag gick in där och som vanligt stod han där inne i boxen. Det var superfint mockat med nytt spån och de fanns inte en syn till en skithög trots att han stått där inne jätte länge. På sig hade han ett jätte fint fleacetäcke med guldkanter.

Tidigare gånger har jag drömt att ja många gånger undrat vem som egentligen matar och tar ut honom på dagarna..

Konstigt de där hur man kan drömma saker...


Vad är de för världelöst system!?

Fick hem första betalningen på bilen i fredags och har valt att lägga det på autogiro som ja har med alla mina andra betalningar varje månad. Men när ja läste lite extra noga på fakturan så står det fakturaavgift 45 Kr.

Ringde upp dom idag och frågade varför man ska behöva betala den avgiften om ja valt att lägga allt på autogiro för att slippa få hem ett papper varje månad.

Då förklarade han för mig att så hade dom i sitt system och dom fick lov att skicka upp papper varje månad så man hade kolla på hur mycket man betalt. Vad är det då för mening att ens ha på autogiro frågade jag. Jo men det är ju bra. Bla Bla Bla för att. Jo jag vet.

Så ja sa att då kan man ju lika gärna ta bort och betala denna faktura som kommer, men då blev plötsligt fakturaavgiften 55 Kr.

Man tar väl ändå på autogiro för att slippa denna jävla avgift och som de ständigt ska tjatas om, sparas på miljön!!!

Vilka jäkla stolpskott, men bilen lär väl ska betalas så har man något val....


Att se lycka gör en glad..

Igår när jag jobbade vart det såklart s t r å l a n d e solsken ute men de höll i sig även när jag gick utanför dörren så ja drog till stallet och red ut en vända med Jolly. Hon var överlycklig att få komma ut i skogen och få galoppera lite, de har inte hänt på väldigt väldigt länge.

Blev en vända ut på Robin med Tin och Qvicken på en galoppvända sen också, och ja må erkänna att jag har fasen träningsvärk i arslet idag. haha.

Lördagskvällen spenderades hemma hos Sara och Krille med pizzakäk, förfest för ett gäng killar men jag och Sara la oss i sängen med en godispåse och kollade in Water for Elephants, en riktigt bra film.



Söndagen har spenderats i stallet då Lena och barnen kom upp så gick vi ut med Blixten på nästan 1 ½ timmes promenad i skogen. Linnea var överlycklig med ett stort leende från öra till öra.

Spriiing meera meeera.



Amanda somna gott i vagnen medans vi sprang för glatta livet med en unge i vagnen och en skrattandes unge på hästryggen.

I morgon ny vecka och ny måndag. Ekorrhjulet fortsätter med andra ord...


Kändes stor skillnad...

Red Jolly på banan i morse och vilken skillnad de kändes sen kriopraktorn kikat på henne. Nu gick de att rida henne på böjt spår i vänster varv utan att hon totalprotesterat. Så nu är de bara att fortsätta att jobba på.

När ja kom till jobbet idag så kändes de mesta helt världelöst tråkigt. Men när ja fick för mig att bygga om hela djuravdelningen kändes allt mer roligt helt plötsligt. Vi har fått in en hel del nytt från dogman så som de sett ut tidigare så hade de inte alls fått plats. Men fick till de riktigt bra nu, är dock inte klar, men de hinner ja fixa i morgon. :)

Va in på facebook på eftermiddag, där man får reda på det mesta nu för tiden.

Och vad möter mig inte om detta.


Kusin Roger och Veronica har gått och gift sig.

Stort Grattis! :)


Underbart Möte!

Att få träffa Malin i tisdags va så himla roligt. Vi kom fram till att det var i November förra året som vi sågs. Men nu hoppas ja de inte dröjer allt för länge tills nästa gång. Råkade visst bli kvar i Borlänge över natten också. Trevligt :P

I morgon är det fredag igen och kvällsjobb, de suuger verkligen att jobba kväll när de är helg men någon måste ju alltid göra det. Men att ja nu gjort de i ungefär 6 veckors tid så är man less på de.

Har inga planer alls för helgen förutom jobb på lördag 11-15. Sen får vi se vad som händer.

Ett besök kanske väntar? hihi.

Ja borde diska, men har verkligen ingen lust.

Kanske sova istället.

I morgon ska hästen ridas. Tänkte rida på banan lite och känna igenom henne lite mer och se hur hon känns.




I morgon händer det äntligen!

Jag och Sofia va och tränade efter jobbet idag och nu jävlar ska detta hållas i. Ja sa de till henne att vi får väl se hur länge vi lyckas hålla i denna gång. haha.

Borde kanske ta och anmäla mig till något så ja får lov att träna, kanske lite lättare då.

Vet nog en som kommer ha träningsvärk i morrn, men ack så skönt. Då vet man att man verkligen gjort något.

I morgon är det tisdag och jag är ledig. Ska upp tidigt och åka till stallet och fixa med hästen för vid 9:oo ska jag sätta mig i bilen och åka till Borlänge. Ska springa in på Kupolen en snabbis för att se om de kan tänkas finns nå skor som passar mig i smaken och sen Biltema (har jag för mig att de finns där iaf??) Måste kolla om ja hittar nå stolsskydd till bilen. Måste va lite rädd om grejerna nu när de är nytt med tanke på att man dagligen sätter sig där med ridkläderna.

Sen ska jag ÄNTLIGEN åka och träffa Malin. Det är så pinsamt att ja inte ens minns sist ja såg henne och barnen. Skäms på en. Men det är ju så, inte alltid så lätt att klämma in allt man vill göra.





Nu ska ja sova och hoppas på att det inte spöregnar när jag vaknar i morgonbitti.


Det går undan...

När man jobbar fredag kväll hela lördagen och hela söndagen är man överklycklig när klockan slår 16:30 på söndagen och man får stämpla ut och gå hem och känna att helgen är avklarad. Just så kände jag idag för har som sagt jobbat.

Igår efter jobbet åkte jag hem till Elica för att svira om inför kvällen och white night i Rättvik. Hade en super skoj kväll med brudarna.

Trots att man va ganska så rund under fötterna har jag mått hur bra som helst idag. Timmarna på jobbet gick rätt fort också. Underbart.

Va upp till stallet en vända och gick en vända med fina prinsessan.



Kiropraktorn kom fram till att hon va väldigt spänd i ländryggen och får absolut inte bli kall. Nu ska hon masseras med liniment och skrittas några dagar.

Nu ska jag kolla på nya programet Partaj sen ska jag i säng.


En Fredagskväll...

Efter dagens arbete placerade jag mig hemma hos Linda med lagad middag och film i soffan. Inte allt för ofta det händer nu för tiden..

Kollade på Bridesmaids och skrattade. En bra film.



I morgon är det jobb igen så ja borde sova i sängen för längesen, en säng som är nybäddad tom.

I morgon kväll är de tänkte det ska bli Rättviks Bowling och White Night.

Dvs. Klä dig i VITT.

Vem Fan har vita kläder hemma. haha.

Ja va in till Jenny idag i all hast och hittade något, men om det var jag. Hm njaaa.

Har raffsat ihop ngt annat vitt ja hittade i garderoben och så återstår det att se hur kvällen slutar.

Kanske surar ihop och stannar hemma.

Något annat tema än VITT kunde väl ändå stå på tapeten. haha.

Jag som köpt en jättefin blå sak.

Blått tema vore ngt. :P




Kan man köpa en personlig väckare?

Jag blir så less på mig själv att de ska va så j ä v l a svårt att ta sig upp på morgonen. Vet jag att ja måste upp då är det en annan femma. Men när jag ställer klockan och när de väl ringer och jag vet att ja kan sova lite till för jag behöver egentligen inte göra den där grejen, ligger ja då istället kvar.

Har vart upp till stallet och fixat de på morgonen och sen va planen att ja skulle springa bort och träna. Men nu är klockan helt plötsligt jätte mycket och ja ska hinna diska och plocka igen all tvätt som hänger överallt i lägenheten och sen slänga i lite färg i skallen som ser ut som ja vet inte vad.

Tänk om jag då istället för att snoooozat så länge som ja gjorde hade gått upp så hade jag hunnit med
a l l t i n g!!

Va och tränade igår kväll efter nästintill fem månader utan träning. Körde först uppvärmning på crossen 15 min sen körde jag igenom mitt pass som jag har, mage/axlar/armar och sen avslutade med att springa 20 min på löpbandet. Trodde att jag skulle ha mer träningvärk idag än vad jag har. Skönt de.

Jobb hela helgen nu, så jäkla tråkigt. Men de brukar gå rätt fort ändå. Hoppas på mycket folks så brukar tiden gå ännu fortare. :)


Halv åtta hos mig!

Hade vart skoj och dragit ihop ett gänget och kört en kväll ala Halv åttan hos mig.

Man hade kört precis som dom gör på teven med förrät, varmrätt och dessert.

Någon som är på? :)


Tänk om inte OM fanns!

Ibland finns de för mycket tid till att fundera på saker och ting här i livet. Fast om jag blir något vettigare utav det, det vet jag väl inte direkt.

Egentligen så bryr jag mig inte om det längre för fem öre och nu är det som det är, kanske att det tom är till det bättre. Men ibland så bara undrar man varför och hur tänkte personen. Antagligen inte alls har de ju visat sig. Men ja skulle bara vilja ha en vettig förklaring till saker och ting då jag gav upp kanske mycket i mitt liv. Han också trodde jag, men jag vet ju egentligen inte heller om det stämmer.

Allting ont brukar alltid föra något gott med sig sa min pappa och det stämmer väl då jag fick tag i en kanon bra lägenhet efter all skit. Jag trivs kanon i den och kunde inte fått det bättre, lägligt sätt. Men...

Man är ju alltid sugen på att se något nytt och de hade faktiskt vart himla skoj och se en ny stad och bosätta sig i. Här har jag inte speciellt många vänner jag umgås med så en flytt skulle väl egentligen inte innebära att ja blir så mycket mer ensamare än vad man är nu heller egentligen. Men de är ju endå så att här hemma har man tryggheten, jag har min familj jag har en häst jag sköter om och som är endel utav mitt liv. Visst de finns ju hästar på andra orter också, de säger jag ingenting om. Men jag har ju det rätt bra som jag har det nu.

Jag har ett fast jobb att gå till varje dag, dvs en trygghet i vardagen. I dagens läge säger man ju inte upp ett fast jobb bara sådär innan man vet med säkerhet att man har något annat att klampa in i.

I denna byhåla känner alla alla, så att försöka hitta en vettig Karl funkar inte här heller. Jag är måttligt less på distansförhållanden och det funkar inte med allt åkande hit och dit.

Så bara för en sådan sak vore en annan stad kanske också lämplig...

Ska nog snöra på mig joggingskorna och gå ut på en långpromenad och fundera lite till om livet. Hade vart trevligt med sällskap men är man ledig mitt i veckan såhär så är de ingen annan som är det bara för det.



Påfyllning!

Stil hade 3 års jubileum idag så va in och kikade då ja sett en del på deras bloggsida som föll mig i smaken.




Fast jag tog en svart och tänkte ha ett färgglatt linne under istället.



Köpte en grå och en blå utav denna, kunde inte bestäma mig för vilken färg jag vela ha. :P

Nu ska de rensas i garderoben IGEN. Jag så SJUKT MYCKET KLÄDER som jag inte använder.

Någon som är intresserad?


Idag satt spenderar byxorna på!

Va in en vända på Stil idag och Jenny jobbade, dvs man kommer aldrig ut därifrån tomhänt.


De blev ett par sådana här byxor, kanoon sköna. Stoppar in och gömmer fläsket lagomt bra.

Plus att jag hittade en kanon skönt stickad g r ö n tröja. Jag är ju en svart människa, men denna föll mig verkligen i smaken.



Va iväg sedan och klippte mig och en hel del av mitt lång hår rök idag. Känns skönt och fått lätta några kilo och fått bort en del slitet.

Stötte på Linda sen bara sådär så de blev en till vända på stan. Gick in till Jenny igen och kom på att vi ska ut och käka middag med jobbet den 17:e och som vanligt har man inget att ha på sig. Så denna fick följa med hem. Blir perfekt till dom nya svart byxorna. Måste bara hitta ett par passande skor nu också.





Något sånt här är jag ute efter.

           
Blev en vända till Vansbro på em/kvällen för tävlingsdebut med Tin och Robin. Två felfria rundor och han skötte sig jätte bra.



Har vart ledig idag och ska likaså va i morgon också. Kiropraktorn ska komma och kolla på Jolly på fredag då ja har någon känsla om att hon inte är som hon ska i ryggen. Hon ska få vila fram tills dess nu så får vi se vad hon kommer fram till.



Who needs a man?



Nu kan ja rädda min bil när den är i nöd. :P


Har enorm ångest!

Helgen har vart så fruktansvärt O N Y T T I G så de finns inte . Varför ska man inte bara kunna täppa igen käften och låta bli istället.

I morgon är det jobb 7-18 sen stallet och sen hade man ju önskat att de finns nå krafter kvar till att träna. Men den risken är nog ganska minemal, tyvärr. För när man kommer hem måste man laga mat och sen är det bara tack och godnatt för en ny dag.

Linnea vart glad för sina presenter så vi har roat oss med att göra pärlarmband och lekt med lera. Tur man har barnasinnet kvar. :P

Är så jävla trött ändå har jag fastnat  framför denna dumburk.

Men nu är det tack och godnatt!


Detta hör inte till vanligheterna!

Jag förstår inte att varje gång man får en ledig helg och klockan infaller så man ska gå hem på fredagen så hinner man ändå inte mer än blinka så är det söndag igen.

I Fredags fick jag middagssällskap då jag bjöd in Sara på Fläskfilé och potatisgratäng, vilket var mumma.

Lördagen vart de sovmorgon. Hade tanke på fredagskvällen om ja skulle ställa klockan, men njäää ja är ju för sjutton ledig. Men sen när man vaknar så får man ändå ångest över varför man inte ställde klockan. haha. Jag förstår mig inte på mig själv emellanåt, fast jag inte har bråttom till något eller har något planerat så är jag stressad, fråga mig inte varför för vad egentligen. Stressad för att äntligen vara ledig kanske och man ska hinna med så mycket annat som man annars inte hinner eller orkar göra. Men så blir det ändå inget gjort sen.

Kvällen igår spenderades ute hos Helena och Selma med en del utav kompisgänget. Vi käkade tacos, blåbärs och hallon paj samt spelade en massa spel. Jag har verkligen inte skrattat sååå himla mycket påväldigt väldigt länge. Tack för en trevligt kväll! :)

Idag var de trötta ögon som slogs upp för en ny dag som skulle innebära att hjälpa till på dressyrtävling här hemma i stallet. Hann med och mocka och rida innan allt drog igång och de va skönt om något när allt va klart så man bara kunde åka hem.

Nu ska jag ta en powernap och sen ska jag åka upp till Lena och ungarna för Linnea har fyllt 3 år och då måste man ju minsann ha paket. :)


Vilken besvikelse..

Drömde inatt att jag va utanför min gamla lägenhet i Vinäs och satt och snackade med någon människa, vet inte vem. Så helt plötsligt kom de fram en kille på cykel och gav mig en plastficka med massa pengar i som ja skulle få för något jobb ja gjort (som ja egentligen inte hade gjort). Vilken lycka tänkte ja, kan ja lägga dom på bilen. Sen vakna ja utav att klockan ringde...

Idag är de torsdag och känner att min motivation är inte på topp. Va upp och mockade till hästen så hon får en vilodag idag. Hade tänkt att den skulle infinna sig i morgon, men då är de bara å ta sig upp tidigt istället.

Två dagars jobb sen blir det en ledig helg och inplanerad middag med tjejerna på lördag. Trevligt. :)


RSS 2.0