. . . . .


Idag är det ingen vanlig dag...

Nej för det är Fasters födelsedag!


Grattis!!

Va upp till stallet och satt i sadeln åtta i morse och red en vända. Blev enbart travjobb idag, hon lyssnade bra tillslut. Skulle kunna spela in ett band och sätta i öronen på henne på repeat!

Luuuuuuuuuuuuuuuugn, proooooooooooo, luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugn.
Så låter de ungefär när vi vistas ute i skogen.

Klockan 10:oo infann jag mig på jobbet och har plöjt igenom massor av pall (läs önsketänkande) men vi fick ner iaf 3,5 st. Och då är de massor av småpill på vissa av dom.

Hade bokat mig på ett funktionellpass på gymmet idag, å fy saaatan på ren svenska va drygt det var. haha. 30 minuters ren jäkla intensiv träning med några få andetags vila man hann ta. Egentligen så känns de bättre efter ett sånt pass än när man averkat ett 1 timmes pass i gymmet. Man blir mer peppad av att någon står och skriker på en!!

Kvällen har avslutats med fika uppe hos Faster och kusiner på Skogsbacken. De är tråkigt att en födelsedag enbart ska ta en upp, måste bli ändring på det!

Kom hem och kom på att ja tog upp köttfärs igår så de var inge annat än ställa sig att steka på den klockan elva på kvällen. Men nu är det tack och godatt. Min tanke för morgondagen är stallet senast 7:oo, men återstår att se hur vädret visar sig att vara. Nu spöregnar det ute och gör de det skiter jag i det och tar det efter jobbet. Får boka av Combat passet och köra gymmet då.

För träna fläsket det måste jag!!


Inte ens nytt håller måttet...

Nog trodde jag att när man köper en SPRILLANS NY BIL ska man få grejer som fungerar som de ska, men tydligen inte. Min radio har inte fungerat som den ska en längre tid och nu verkar de inte ens vilja starta. Morr. Har vart in och pratat med dom så ska lämna in bilen den åttonde. Tur de går på garantin.

Haft en ledig dag idag och ja förstår inte men jämt när jag är ledig så är jag endå stressad över allt. De är ju när man är ledig som man ska hinna med allting som man annars inte gör, men de brukar resultera i att de inte blir något gjort istället.

Blev en vända med Jolly i skogen idag och trots att hon vilat i tre dagar så va hon relativt lugn och skötte sig bra. Sen blev de storhandling på Maxi, och de är då fasen va diirt de ska va och äta mat.

Beställde hem en klänning på Nelly i hopp om att den skulle passa, men icke. Så på lördag blir de väl å dra en sopsäck över sig för hitta nå kläder i denna by verkar omöjligt...Snygg va den ju iaf, men sådär fint satt den inte på mig. Inte ens hälften utav mina behag fick plats där i. Ibland är de då bara ivägen. :P

Ringen får stanna kvar iaf.Samt nya plånkan, men beställde min i svart.
Kört ett spinningspass på 75 min nu ikväll samt kört lite i gymmet. Känns skitskoj å träna nu för äntligen har gymmet flyttat.

Kanske blir fit nog tills på lördag så ja passar i en sopsäck iaf!

Godnatt


Bara att bita i det sura äpplet!

Det var helt underbart att lägga sig igår och inte behöva ställa klockan. Jag vet inte när de hände senast. Vaknade till vid nio tiden i morse men tänkte ääh bara någon minut till och när ja kolla på klockan så tänkte ja att den lär väl vara typ halv tio, jo tjena kvart i elva. Och så fick man lite sådär lagomt med ångest varför man inte gick upp första gången...

Skulle vart ledig i morgon också men det är SÅ JÄVLA MYCKET att göra på jobbet så måste in och hjälpa till lite..

Fick fingrarna ur idag att rensa ur byrån som ja har i köket som vart proppfull de de blivit lite så att de bara har tryckts ner där de fått plats, men nu var de proppfull. Men nu så är det fin i den igen, återstår och se hur länge de håller.

Blev en liten vända på stan med Linda på jakt efter ett tidningställ men tyvärr gick ja bet..

Gick hem och kollade lite på internet och ja hittade det.Finns så himla mycket fint inom different design.

Fastnade för detta också.och....

Tåls att funderas på. :)


Eva ringde precis och berätta att hon skulle natta hästarna och hittar Jolly ståendes ute på gången. haha. Hennes dörr är lite speciell så den går liksom inte igen riktigt om man drämmer till den utan fastnar utanför själva spärren som håller igen dörren. Kommer inte på va sjutton den heter. Men iaf, hon har haft upp dörren och stod alltså på gången och snacka lite med Myggan. När Eva ställde in henne hade hon sett ut som att va sjutton horde hon. :P Kan tilläggs att detta är inte första gången ja lyckas med detta, men tidigare gång har hon i alla fall stått kvar i boxen.


Är de inte sant så säg?

 
DU VET ATT DU ÄR EN RIKTIG SMÅORTSBO FRÅN Dalarna NÄR:

-Du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor på E45.
-Du mäter avstånd i timmar.
-Du ser folk ha på sig jaktkläder vid sociala evenemang.
... ... -Du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att ens blinka.
-Minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen för det är hans bror.
-Du har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem.
-Du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Coop Forum.
-Älgar är bara en del av sceneriet.
-Du tycker en EPA-traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan moppe- och körkortsåldern.
-Att "klä upp sig" innebär att stoppa in flanellkjortan i dina jeans och sätta på sig ett par rena strumpor.
-När du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon. --Du kan namnge alla som du tog examen med.
-Du faktiskt har åkt 20 mil t/r för en fest.
-Skolorna stänger inte för att det snöar.
-Du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expediterna visste exakt vem du var och din ålder.
-Det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun.
-Du har i princip inte något val än att vara "buksvåger/svägerska" med någon du mer eller mindre känner.
-Du tycker att män som har rosa tröjor är gay.
-Du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare "trendigt" ha liknande kläder.
-Du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll, det fanns bara ett.
-Du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts.
-Helgspänning innebär att åka till Borlänge.
-Din lärare förväxlade dig med ditt syskon eller din moder/fader.
-"Gula sidorna" består av 4 sidor.
-Du inte blinkar för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall.
-Du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer.
-Halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten.

Du skrattar för fullt när du läser detta för du vet att det är sant!!!!!!!

Spontanitet is tha shit!

Jag och Sara va på Innbandy i lördags eftermiddag och ja är väl egentligen inte så jätte intresserad, men jises så spännande det blev. Dom låg under i början men kom i kapp och VANN. Då pojkarna vann blev de fest för dom och tillslut även oss. Spelade Buzz många ggr om innan vi insåg att klockan var typ natt och vi gjorde iordning oss lite snabbt och traska ner på Ljungbergs och möttes av världens kö, men tillslut kom vi in.

Va mycket folk ute och hann svänga våra lurviga en stund på dansgolvet innan vi fick lov att traska hem igen. Efterfesten hemma hos Sara och Krille bestod av Siingstar till halv sex på söndag morgon, då gav vi upp och la oss. Mamma ringde klockan nio och fråga om vi skulle med till Borlänge, men blev ett ganska snabbt beslut, Nej!

Somna aldrig riktigt om nå bra så låg mest och halv slumra och plötsligt va klockan tolv.

Blev en pizza innan vi begav oss ut på en promenad med destination Jysk bara för att vi skulle komma ut i den kanonfina vädret. Tillslut hamnade vi på Kaffestugan med å fika.

Jag och Linda hittade recept på Spalimpa och bestämde oss för att försöka baka en limpa. Efter många om och men då vi tillslut hittat alla ingredienser så kom nästa problem då allt stod i gram på receptet och vågen var trasig. Efter lite googlande så fick vi till en kanon god limpa. :)

Kvällen avslutades på soffan med en sen middag och en godispåse.

Att ta sig upp i morse va inte lätt. Fy va trött jag var.

Blev en ridtur efter jobbet idag och jäklar va mörkt det var. Hua. Redan trött på denna tid!

I morgon är de tisdag sen är jag ledig onsdag och torsdag. Gött!


En tur utanför Byn!

Malin är hemma över helgen och hon och Linda hade bestämt en ridtur. Jag var inte sen att hänga på så ja packade in Jolly och åkte ut till Ryssa i morse vid tio tiden. Blev en härlig tur till Gesunda med Linda, Malin och Sanna.

Blev en inte allt för seriös ridtur men ibland måste man bara få busa lite. :)

Är så glad att ja har en sådan snäll häst. Hon står i stort sett där man ställer henne och lastar på sig själv.


Blev en fika med Linda på kaffestugan när ja kom hem igen. Minns inte ens när ja gjorde något sådant sist.

Ska ta och klä på mig nu och göra mig redo för att Hejja på Krille och hans lag när de ska springa efter bollen på Innebandyplanen. :)


Ett oväntat slut!

Vi har haft en svart kanin hoppandes här ute mellan gårdarna och man har sett den lite titt som tätt, men väääldigt skygg så man har inte kunna kommit i närheten av den.

Har tyckt så synd om den nu när de börjat bli kallare och risken är väl stor att den hade frusit ihjäl.

Igår såg jag jag på grannens facebooksuppdatering att vi tydligen haft påhälsning utav en räv på gården och sen hade hon hört ett skrik, troligtvis en kaninskrik då den numera troligtvis är rävmat för den har inte synts till nå mer. Stackarn. Tänkte tanken att ja skulle försöka fånga in den för fanns folk som va villiga å ta hand om den tills ett ev hem hade funnits, men som de verkar hann ja nog inte mer än komma till tanken. :(

Stallet är klart för dagen och hon fick sig ett pass i ridhuset idag och hoppade lite små cavalettis som stod framme, tror hon tyckte de va lite roligt. :)

Har hunnit med ett pass på gymmet med Sofia också, nu är vi faktiskt rätt bra och håller i detta.

Måndag: Step/styrka pass
Tisdag: 1 timmes promenad med tricepsböj på parkbänk
Torsdag: 1 timmes gym

Känns lite när man läser de såhär, men vad man ofta glömmer bort är att ridning är också träning vilket också sker nästan dagligen.

Nu är de enbart dagens sista måste som kallar och det är jobbet!


Man ska inte säga nej innan man vet!

Dagen har bara sprungit iväg så timmarna på jobbet kändes som typ två. Efter jobbet blev det stallet som vanligt och blev en vända i skogen och idag fick hon sig ett pass i mycket övergångar och mycket böjt spår. Hon har ju en tendens de där damen att strssa upp sig alldeles för mycket. Traven fick vi till relativt bra tillslut men galoppen finns det mycket att jobba på innan vi är tillbaka där vi va. Brukar tänka som så att funkar de inte i skritt och trav funkar de garanterat inte i galoppen heller vilket de inte gjorde idag, men de kommer.

Pappa ringde och erbjöd mat, oj vilken osis. haha. Sen åkte vi upp till Garberg och hälsade på jaktfolket och blev där bjudna på glasstårta för Lennart fyllde 65. Ännu mera osis. :P

På vägen hem tänkte ja mig att vi, eller ja när vi åkte upp också att vi skulle få se en Varg eller åtminstonde en Älg. Men det var ju tydligen för mycket begärt. haha.

I morgon är de torsdag och klockan ringer tidigt för stall. Ja hoppas klockan behagar ringa för varken i måndags eller i dag har den ringt när ja ställt den. Som tur var slog ja upp ögonen 7:15.

Förresten appropå rubriken. Tomas hade lagat till levergryta och bjöd alla där uppe, så medans Malin, Mats och Ninna skulle käka fick ja bara lov att prova då ja aldrig ätit det.

Fyyyy f*****n va de smaka illa. haha.

Men nu har ja i alla fall smakt. :)


Vad less jag blir...

Hästen blev inte riden idag ändå av vissa anledningar, vilket va synd för ja hade inte planerat in en vilodag idag, men men what to do what to do... Att man kan bli sjuk är ju mänskligt, men om man sen ljuger om de.? Får läsa att personen i fråga sen gjort andra saker och ja personligen möter personen också på affären. Då blir ja irriterad. Ett djur kan inte bädda rent åt sig själv.

Tack Snälla Sara som ställde upp och åkte dit och mocka iaf.


Hösten i sitt rätta jag!

Vaknade i morse av att solen sken för fullt utanför mitt fönster och termometern stod på nollgradigt. Pälsade på mig massa kläder och begav mig upp på 1 timmes powerwalk. Underbart härligt. Men musik i öronen så går det alltid mycket lättare. Trodde ja skulle ha mer träningsvärk idag än vad jag har från gårdagen. Man är alltid starkare än vad man själv tror, ja märkte de igår. :P

Har diskat, lagat matlåda och plockat här hemma och nu återstår det en dusch innan jobbet kallar igen. Skönt och ha en stallfri dag för en gångsskull då Frida är snäll och tar henne idag, men endå veta att hon får röra på sig, de uppskattas. Hinner man med saker man aldrig annars gör.

Till helgen kommer Malin hem och vi har bestämt att ja ska komma ut till Ryssa med Jolly och rida med henne och Linda. Ska bli roligt, blir lite som förr eller va säger ni brudar. haha.

Har så jäääävla mkt kläder här hemma som ja aldrig använder, ändå va ja in till Jenny och la undan lite till.. haha.


Dom finns verkligen överallt!

Helgen sprang undan rätt fort och de kändes som ett bra beslut i lördags att stanna hemma och sova istället för att följa med ut och festa. Ställde klockan på tidigt så ja skulle hinna med stallet innan jobbet. När klcokan ringde så skrek sömntutan i mig, sooova mera. Men ja tog mig upp och iväg och ute var de fasen kallt.

Så kallt att de tom var frost på rutan, men I just löööööv min nya bil för ja behöver bara trycka på den magiska knappen så värms framrutan upp på mindre än en minut. Uppe i stallet var de fem minus grader.

Va ut till Vinäs å käkade även igår, porterstek. Mums. Farmor va även med och åt och man inser att hon blir bara äldre och äldre och lite rulligare. Hon är ju trots allt 8..hmm 3 eller va de 86? Aja, hon är i alla fall duktig som bor själv (i stort sett när inte farfar är hemma de två veckor i månaden han bor hemma) i de stora huset. Men hon sa igår att hon är rädd där borta ensam och de förstår ja..

Idag är de måndag och timmarna sprang i väg väldigt fort på jobbet, sen bar de iväg upp till stallet. Motivationen va inte alls på topp när ja red iväg, men den kom under vägen så blev en timme i skogen. På vägen hem mötte ja en dam med två hundar och då stigen va så smal vände ja om och tänkte vänta tills hon gått förbi.

Då kom de....

Vi som red förtörde då verkligen stigarna och bla bla bla...

Jag frågade vart vi skulle ta vägen och rida till min häpnad fick ja till svar i ELLJUSSPÅRET.

Gav henne ett svar tillbaka att vi har faktiskt fått TILLÅTELSE att rida på marken i skogen utav gubben som äger det.

Hade god lust att riva av en riktig burnout så de hade blivit världens grop i marken. haha.

Avslutat kvällen med ett pass på gymmet, Step med styrka. Kanon roligt pass som ja aldrig provat förr.Ett sådant samtal tackar man inte nej till!

Har vart full rulle på jobbet hela dagen idag. Massor av folk vilket alltid är roligt samt att dagarna går alltid lite fortare då också. Har haft projekt bygga om "säsongsrummet" idag då de sett förjäkligt ut. Har tagit hela dagen och är ännu inte klar, men ja hoppas de blir klart under morgondagen.

Frida var snäll och tog hand om hästen idag så ja fick lite ledigt, de uppskattas alltid. Ja vill ju att hon ska gå 5-6 dagar i veckan men ibland blir det inte alltid så. Men känns skönt att hon går fast man själv inte vart där. :)

När ja kom hem från jobbet slog ja ner arslet i soffan bara för att kolla in denna dumburk lite och tanken slog ju mig.

Mat Mat mat, vad fasen skulle ja äta?

Som en blixt från klar himmel så ringer pappa och erbjuder pepparbiff.

Tack för det!


Ibland känns allt bara så hopplöst!Gårdagens jobbpass började när jag stämplade in 8:oo och slutade inte förens klockan var 21:2o. Vi fick en hel del gjort och man känner verkligen hur några tunga stenar lättar att vi kommer framåt. Vid 19 tiden hade vi sedan ett personalmöte där en hel del saker kom fram och frågetecken rätades ut. Skönt!

Idag fredag har jag vart ledig då en helg väntas med jobb. Solen sken från klarblå himmel så slängde i mig lite frukost och begav mig till stallet. Jag älskar verkligen att hålla på med hästarna och att rida. Men lite titt som tätt kommer de perioder då ja bara inte vill alls. Har inget speciellt att träna mot och man rider oftast eller nästan jämt själv, vilket är så tråkigt. Sen att vi går mot den mörkaste av de mörkaste tiderna just nu också gör väl inte heller saker så mycket bättre...

Blev i alla fall en timmes tur i skogen med klättring på schemat.

Blev tillfrågad av Lena igår om ja vela åka på marknaden och jag va inte sen att säga Ja. Satt och funderade på om ja skulle få lov att åka själv, vilket kändes så tråkigt.

Åkte och hämtade upp Linnea och Amanda på dagiset sen stack vi till Rättvik. Blev lite nya strumpor och hör och häpna, en julklapp till min mamma. ♥

Det är t a m e f a n kärlek vart man än vänder sig.

Känns som ja har svårt för de ordet just nu, det och allting annat.

Läser om saker som sker och ibland känns de som man bara vore luft?

Känns som ja inte orkar bry mig heller!


De bara knallar på liksom...

Har inte så mycket vettigt att komma med för tillfället, ekorrhjulet liksom bara traskar på..

Något utöver det var i alla fall i lördags då Caroline och Fredrik Wigg hade fest för oss alla som jobbat med dom i sommar. Hade en rolig dag med massa lekar, tipspromenad, massa mat och dryck.

Tack för en trevlig dag/kväll! :)

Jobbet knallar på och julsakerna ramlar in dagligen. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Men ut ska dom.
Idag satt jag på spinningcykeln igen, äntligen har de börjat med passen igen. Otroligt härligt och roligt pass.

Igår var Jolly nästan gratis och jag hade mest kunnat knutit henne runt en stolpe vid ridabanan och lämnat henne där. Jag höll på att bli galen på henne då hon inte kunde stressa av för fem öre. De brukar inte bli bättre av att jag också blir galen så ja gav helt enkelt upp och gick hem. Ingen idé och bråka med henne, blir inte bättre direkt.
Idag tömkörde jag henne och det var en helt annan häst att hålla på med. Hon trampade på bra, var lugn, lyssnade väldigt bra på min röst samt var väldigt samarbetsvillig. ♥ De finns hopp, fast man bara ibland skulle kunna slita av sig håret. haha. Jag vet för vi har vart där och vi ska bli ett team igen.

Har en väldigt konstig ond känsla i bröstet? eller i hjärtat? Ja vet i tusan, har känt de förr också. Får se om ja överlever natten. :P


RSS 2.0