Nu är det ingen återvändo!

Va upp till stallet i morse och tömkörde damen. Tillslut gick hon riktigt bra och lugnade ner sig tio gånger om i traven och vilade fint på steget. Hon har ju en tendens att stressa upp sig allt för mycket. Mycket böjt spår och hon lossnade bättre i vänster sida än vad ja trodde, men finns mycket att jobba på.

Jobbet gick på i sin vanliga fart och de finns alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid.

Nu på kvällen vart det en timmes promenad med Sofia. Så himla härligt och röra på sig. Måste komma igång på riktigt med träningen igen.


Ibland finns de många funderingar!

Var upp till stallet  mitt på dagen och red en vända i skogen. Blev en lugn vända då hon inte riktigt är igång så pass mycket för en normal tur, vilket ändå inte är så långt borta. Gäller att skynda långsamt med gammeldamen.

Ridturen blev lite mer än vad jag tänkt igår nämligen då de helt plötsligt började blixtra som bara den medans ja va ute och red och precis när ja kom in i stallet efter att bokstavligen travade ända in i boxen öppnade himlen sig och de blixtra och dundra som bara den, himlen va kolsvart. Men hon hade inte tagit större skada utav de utan var sig lik i sina ben.

Blev bjuden på middag hos mamma och pappaidag, rotmos och fläsklegg vilket man inte tackade nej till. Mammas mat är alltid godast.

Mamma hade hittat massa gamla kort som vi satt och kollade på. Hur man har sett ut genom sina dar. haha.



Här var man inte gammal och vunnit sin första stora nalle/katt på Liseberg. :)

I morgon är de måndag igen och helgen har inte bestått utav just någonting.

Måste hitta på något att göra snart annars blir jag knäpp.

Måste ha något att se fram emot.

Vad nu det ska vara?


Igår var ingen vanlig dag!

Va upp på ford igår för att kolla in en ford fiesta som pappa hade tittat på, en grön. Tyckte inte alls om färgen först men få den fick komma ut i ljuset och jag hade provkört fastnade jag mer och mer för den. Så mkt till och med att den fick följa med hem. :P



Känner mig supernöjd men kanske lite fattigare i börsen. Men känns skönt och ha en bil som man vet (förhoppnigsvis) inte ska krångla så förbenat.

Igår var också en annan dag som för 1 år sedan var riktigt riktigt jobbig. Min älskade bäste vän tog sitt sista andetag på denna jord och igår var det exakt ett år sedan, så sjukt vad fort detta år har gått.

Vackraste prinsen har de bra nu, det vet jag. Men han är otroligt saknad!

Finns många stunder man sitter och funderar på hur livet skulle sett ut idag om han fortfarande fanns med oss.




Men nu kan de bli svårt å bestäma sig!






Får se i morrn vad gubben på ford får fram för pris.


Nu har jag bestämt mig!

På torsdag kliver jag in på Volvo och ska beställa bilen. Känns lite sjukt å ska få en sprillans ny bil, men ack så bra.

Liiite surt att de vart som de vart när ja sålde bilen ihopp om att kunna köpa en annan. De kan jag ju visserligen nu också, men vill ju spara på pengarna. Men de är nog bara att inse att ja kommer inte orka hålla på och trampa vart jag än ska.

Får helt enkelt lugna mig lite och se om de dyker upp något kap någonstans..

Va upp till stallet på fm och hade tänkt mig att rida en vända, men hon va rätt tjock i ena frambenet så gick en halvtimme på asfalt istället. De blev mkt bättre utav det i alla fall. Jag orkar bara inte med något mer krångel nu.

Lindade om benen och släppte ut henne igen, hoppas de ser bra/bättre ut i morrn.

Va upp till Orsa och rekade inför lördag då vi ska ha släktträff. Eller nästintill i alla fall. Så jävla tråkigt när man försöker dra ihop ngt att follk inte vill komma.

Jahapp, fick man ett mess att fler folk hoppat av också.

Så jävla tråkigt när man försöker hitta på något.

Nu skiter vi i alla istället.

Så jäkla tråkigt att folk ska vara så trångsynta!


Dop för Lilja Thilda Hedh 110820


Va hemma hos min kusin Roger och hans Sambo Veronica på dop i lördags för deras dotter Lilja.




Fyra generationer genom Greta (min farmor) Mats (min farbror) Roger (min kusin) och sen Rogers dotter Lilja.
Blir likaså fyra generationer på Rogers mammas sida också. 
Anna-Lisa och Lennart, Ninna (Rogers mamma) Roger och sen Lilja.



Klart man fick lov att vara finklädd dagen till ära. Brukar väääldigt sällan använda dräkten, men nu har de skett inom loppet av en månad att jag haft den på mig två gånger.



Min kusin Marika och hennes brorsson Theo. En livlig liten kille på 1,5 år. :)



Efter att dopet var klart så skulle jag agera lite barnvakt medans Mikael och Jennie va på bröllop i kyrkan. Och jag måste då säga att jag va då för himla bra. haha. Lite gnäll fick man väl räkna med men annars va de jag och Theo mot världen. :P




Försökte leka modell hemma hos farmor med diverse utstyrsel till dräkten. Erkänner nog att de känns mer naturligt och stå bakom kameran. haha.


De blir aldrig som man tänkt sig...

Vaknade upp idag och det var strålande solsken ute och jag har en ledig dag!!

Igår åkte jag sista färden med gula faran, den är numera såld och flyttat till Älvdalen och skulle bli pendelbil till Oslo.

Va in till Jocke idag igen och snackade igenom ev bilköp och mina planer, som visade sig inte alls var så bra som ja hoppades.

Dom har alltså ett erbjudande på Volvo, köp en ny renult megande eller clio och lämna in din gamla besiktade och skattade bil och få 30.000:-

Min tanke var alltså att sälja Seaten och sen köpa något billigare att åka runt i tills i november då den nya kommer. Men då visade de sig att man fick lov att ha ägt den tidigare bilen som ska bytas in i minst 3 månader för att få denna premie som gäller till den sista augusti. Shit. Ja skulle ju tjäna mig en hacka där emellan var det tänkt.

Men då säger Jocke att det har en annan premie där man får 20.000:- uatn att behöva lämna in en gammal bil. Och skulle jag då ha kvar dessa 13.000:- jag fick för min och ta de där 20.000:- så har jag helt plötsligt 33.000:-

Frågan var ju då bara den?

Ska jag orka cykla vart jag än ska i 2,5 månads tid i ur och skur. Eller ska jag ta någon tusenlapp och föröska hitta ett billigt fordon.

Jag vill ju både spara pengar och har jag ingen bil har jag ingen annan möjlighet att ta mig någonstans än på cykeln. Men hur roligt kommer det vara???

Detta är mitt stora I-lands problem för tillfället.


Förhoppnigsvis blir det såhär..

Från den här..



Till en sånhär..



Vi får se :)


Idag var det en sån dag...

Ibland har man verkligen inte lust med någonting, idag var den just en sån dag. Timmarna på jobbet var väääärldens segaste. Skulle egentligen jobbat 11-18 men kom in till 9 då vi har så himla mycket att göra. Men hur mycket man än gör så känns de som vi inte kommer någonstans. I morgon är de bara att köra på igen.

Blev ingen ridning idag, fanns ingen ork till det för fem öre. Motiovationen är si och sådär emellanåt också, känns som när man inte längre har ngt att träna till så dalar lusten. Självklart tycker jag de är roligt med hästar fortfarande men ibland så funderar man på att vad man håller på med egentligen..


Idag var hon billig!

Tror Jolly glömmer bort ibland att hon är en gammal tant, ibland kanske hon va runt en Fyra. Hon hoppa och for idag och va rödd för tametusan allting.

Men hon är rätt söt ändå. :P



I morrn är det massa jobb igen, som vanligt.

 Skulle så gärna vilja ta en sista minuten och bara sticka bort för ett tag!


Ibland verkar även jag få turen med mig!




Vaknade verkligen sent idag, för sent.. haha. Men oj så skönt det var med sovmorgon. Slog upp ögonen 12:15. Förutom när de ringde från jobbet men sen somnade ja gott om och tänkte inte en tanke på att de badade i varor på lagret. :P

Har inte gjort så mycket vettigt idag alls. Tvättat, dammsugit och diskat. Allt sånt där som aldrig görs av sig själv.

Red en vända med Sara på em och precis när vi skulle rida iväg så började det regna så trockla på oss regnkläder men så slutade det plötsligt, så de va bara å ta av skiten igen. Blev en lugn vända i skogen då inte damen är helt igång ännu men blev en första galopp och hon flög fram och hade helst vela skenat i 500 mil, men nej nej någon måtta får det vara. haha.

Blev en sen middag idag, kanske inte så konstigt då frukosten intogs halv ett. Men stekte kyckling och kokade bulgur till med färsk sallad och tomat från farmors land. Och sen en supergod Curry/Lime dressing till. Mums.





Saker vi längtat till är nu över!

Förra lördagen var det då äntligen dax, det vi egentligen så längtat efter men ändå inte velat för då inser man att sommaren börjar lida mot sitt slut. Selmas Dop och Helenas och Görans Bröllopsmiddag.





Kvällen fortsatte med festligheter i Våmhus Bygdegård med massa skratt, mat, dricka och dans. Hade en så himla rolig kväll och den avslutades med nattdopp långt uppe i skogen. Dagen efter hade vi lite svårt att komma på vart sjutton alla våra kläder hamnat. haha.



Nästa grej man lite längtat efter är Serveringen på Caroline och Fredriks bröllop igår i Furudals Bruk. Det är dom jag alltid jobbat för när jag jobbat på bröllop och nu var de alltså dax för deras egna stora dag.



Kvällen blev lyckad från vår sida av personalen och allt flöt på bra. Jag hoppas de är nöjda. Blev en sen kväll eller snarare morgon för jag körde in på gården här hemma halv sju i morse. kändes sådär och gå och lägga sig men kroppen skrek efter sömn för 14:oo idag skulle jag infinna mig på 3 års kalas hos Svea. Jag tror presenten blev uppskattad då allt var i ett rosa kit av hästgrejer till Blixten. :)

I morgon är det måndag och jag är ledig. Det kunde inte komma lägligare för de känns att man har några timmars sömn att ta igen.

Så nu är det tack och godnatt!



Om du bara kunde...

KOMMA TILLBAKA TILL MIG. FRISK!



Det är så ensamt utan dig ♥


....


Tillbaka i sadeln!

Blev en skrittvända på Jolly idag inne i byn. Vi gick förbi en hage med två små ponnysar å Jolly höll fasen på å skita på sig. Hon trippa på snedden förbi och frusta och fräste. haha.

Gick sen en vända med Blixten med Svea på ryggen och mormor Eva vid sidan.



Ska banta en sisådär 25 kg sen ska ja också fräsa runt på honom :P

I morgon är det fredag. ÄNTLIGEN.

Jag ska aldrig leta efter ett 7-16 jobb.

Det är en ren pers att ta sig upp på morgonen varje dag. haha.


Tiden bara går...

Här har de då vart dött som i graven. Tiden har inte riktigt funnits för att sätta sig ner och komma på någon rad att skriva.

Har hunnit med att ha Möhoppa för Helena den jäkeln som gifte sig i smyg förra året. Men nu kom hämnden.



Trollmor fick åka till Malung och gör diverse hyss :P 
 ´
Hade en kanonkul dag och kväll med brudarna.

I lördags åkte dock jag, mamma, Jeanette, Berit och Kia Classic Lady som tidigare år.








Hade strålande solsken och en trevlig dag!

I morgon är det torsdag och jag längtar verkligen tills det är fredag och klockan slår 16:oo för då har jag HELG och tack för de.


Jobbar 7-16 varje dag denna vecka, börjar bli kämpigt att gå upp nu. haha.

På lördag är de dax för dop och Bröllopsfest, ska bli så himla kul.

Mindre kul är att förkylningen verkar aldrig vilja ge sig. Snart blir de någon monsterkur så ja blir frisk.

Nu är det tack och godnatt, i tid för en gångskull. Det var längesedan!





RSS 2.0